1

Лідер гурту «СКАЙ» Олег Собчук: «Я допоміг Михайлинці. Допоможи і ти!»

Img 9474

На свій молодий вік ірпінська родина Чаплюків пізнала вже багато горя. 10 років пройшли для них у виснажливій  боротьбі за життя своїх дітей.

Михайлинці – 8 років. Вона – друга дитина в сім’ї. При народженні скарг на здоров’я дівчинки не було. Але згодом їй довелося пережити п’ять важких операцій на головному мозку.

«Вона лежала, у неї стояв зовнішній дренаж, кров стікала в пляшку. Нейрохірург поставив дренаж, аби швидше вимивався крововилив», — розповідає мати дівчинки Альона Чаплюк.

Цей важкий період був лише початком випробувань для Михайлинки та її батьків. Далі – чергові крововиливи в мозок, інфекційні захворювання, операції. Коли дівчинці було два роки, родина Чаплюків пережила черговий удар – у дочки почалися приступи епілепсії.

«Коли у Михайлини стався перший епістатус, опівночі приїхала швидка, нас забрали в реанімацію… Виходить лікар і каже: «Ну, тримайтесь. До ранку вона не доживе…», – болісно згадує Альона.

На щастя, прогнози лікарів щодо Михайлинки не справдилися. Але, як грім серед ясного неба, пролунав для батьків інший діагноз: у їхнього старшого сина виявили злоякісну пухлину.

«Сказати, що в мене земля провалилася з-під ніг – це нічого не сказати. Виявилося, що у Міші рідкісне онкологічне захворювання – альвеолярна рабдоміосаркома. Вона дуже рідкісна і дуже агресивна», – розповідає жінка.

У той час сім’я Чаплюків розривалася між двома важкохворими дітьми. Та недуга все ж забрала сина.

«Ти розумієш, що треба брати себе в руки і займатися Михайлиною, бо їй стає гірше. На жаль, сина я повернути не зможу, але за Михайлину поборотися треба», — каже Альона.

Роки боротьби з хворобою дали батькам розуміння, що саме потрібно їхній донечці. І  впевненість, що стан її можна покращити.

«Так, звісно, зірок із неба не дістаємо, але стараємося. Вона потрошку більше включається, бачить себе в дзеркалі. Вона розуміє, що робить, і вона це бачить», — каже мати.

Батьки Михайлинки вірять, що їхня єдина донечка зможе радіти життю і почуватися комфортно. Але підтримка здоров’я дівчинки щодня потребує дороговартісних препаратів та особливого харчування. Для сім’ї такі витрати непосильні. Вона звертається до небайдужих людей по допомогу і дуже сподівається на підтримку.

Підтримати родину Чаплюків вирішив відомий український рок-музикант, фронтмен гурту «СКАЙ», засновник благодійного фонду «Подаруй світло» Олег Собчук. «Я допоміг Михайлинці. Допоможи і ти!» — звернувся він до всіх людей, які здатні співчувати чужому горю.

Благодійну допомогу можна перерахувати на картку «Приватбанку» 4731 2191 0939 0645 (Чаплюк Альона Володимирівна).

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

Сьогодні, 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

Сьогодні, 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

Сьогодні, 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

Сьогодні, 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

Сьогодні, 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300