Лідерка гурту «Казка» заспівала в Ірпені для волонтерів «Добробату» (відео)

Олександра Заріцька, лідерка гурту «Казка» (співає):

«Поплакала – і стоп!
Фіалка розцвіла
,
Засяяв день
Таємними знаками
.
І мама молода, й закохана мала

На кухні всі однаково плакали
…»

Лідерку гурту «Казка» Олександру Заріцьку не завжди можна бачити на ось такій незвичній сцені, в такому антуражі. Отак просто, по-домашньому, без музичного супроводу вона розпочала свій виступ. Та й нинішні глядачі – не за десяток метрів від помосту, а поруч, на віддалі протягнутої руки. Вони підхоплюють уже добре відомі слова і співають разом.

Цього разу «Казка» приїхала в Ірпінь, щоб підтримати волонтерів «Добробату», які допомагають людям відновлювати житло. Імпровізований концерт відбувся у приватному дворі, біля зруйнованого будинку, де саме й працювали добробатівці.

Олександра Заріцька:

«Ірпінь для мене дуже рідне місце, тому що неподалік тут мій будинок, і я при мирному житті була в Ірпені майже щодня. Це моє улюблене місце. Завжди дуже мріяла переїхати з Києва кудись сюди – в Ірпінь чи поруч… Я допомагаю більше, мабуть, морально. Просто підніму їм настрій, наскільки можу. Роблю все, що від мене залежить».

Володимир Крейденко, народний депутат України, амбасадор проєкту «Добробат»:

«Ми бачимо подвіря, в якому воно зараз стані. Допомагаємо. Наша організація і я, як народний депутат, шукаємо ресурси для того, щоб відбудувати, допомогти відновити ці будинки або розібрати завали».

Будинок, на якому зараз працюють волонтери, складається з двох окремих частин. Одну частину можна відновити, в іншій вціліли лише вхідні двері.

Ніна Остапчук, власниця будинку:

«Тут у мене дочка жила, двоє дітей і чоловік – четверо. А в моєму домі – я з чоловіком-інвалідом. Будували все життя, а вони зруйнували за добу. 30 років будували. Ми й позику брали, й самі будували, все тягали…»

Тепер волонтери розбиратимуть завали і розчищатимуть місце під будівництво нового будинку. Роботи, кажуть, непочатий край. А тому невеличкий перепочинок із «Казкою» дуже доречний.

Ростислав Смірнов, співзасновник проєкту «Добробат»:

«У цілому ми працюємо в чотирьох областях. Якщо ми говоримо про Ірпінь, то вже зроблені понад 20 об’єктів. І зараз, звичайно, ще достатньо велика кількість знаходиться в роботі».

Нагадаємо, що в Приірпінні найбільшої руйнації зазнав саме Ірпінь. Загалом було пошкоджено майже 10 тисяч житлових будинків та присадибних будівель і споруд.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«На сьогоднішній день почалася реалізація програми з відбудови приватного сектору, і на Київську область планується побудувати поки що 100 будинків по 90 метрів квадратних – спочатку певним категоріям. Це ті родини, де військовослужбовець загинув, і вони залишилися без годувальника, друга категорія – це багатодітні сім’ї, третя категорія – це пенсіонери, в яких є в родині інвалід. І це наші хлопці, які воюють у Збройних силах, у ТрО, і їхні будинки знищені. Я впевнений, що далі все більше й більше ця програма буде наповнюватися коштами, і все буде відбудовуватись».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння, Києва та Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

Сьогодні, 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

Сьогодні, 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

Сьогодні, 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

Сьогодні, 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

Сьогодні, 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300