Літературна премія Ірпеня стане потужним стартом для нових імен, — голова НСПУ

119878805 10218695880409117 3145307306570027653 O 696x446

Голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський високо оцінив Літературну премію Ірпеня, яка входить у трійку літературних премій України за розміром грошової винагороди. Про це він розповів журналістам Інформаційного агентства ITV.

“Ірпінь – місто, яке безперечно увійшло в історію українського красного письменства. У жодному українському місті, крім Ірпеня, немає стількох письменницьких об’єктів водночас. Тут, у Будинку творчості письменників, який функціонує десятиліттями, жили й творили класики новітньої української літератури: Олександр Довженко, Остап Вишня, Павло Тичина, Микола Бажан, Михайло Стельмах, Максим Рильський, Олесь Гончар, Павло Загребельний. А нещодавно для жителів та гостей міста відкрився прекрасний Парк Письменників, у якому встановлені пам’ятник Письменнику та дерев’яні скульптури Читачів. І ось Ірпінь відкрив ще одну письменницьку традицію, заснувавши Літературну премію Ірпеня. У часи скорочень видатків на культуру ця ініціатива є сміливим викликом для тих, хто традиційно «економить на культурі». Сподіваюся, що ця премія стане потужним стартом для багатьох нових імен в Українській Літературі”, — заявив Михайло Сидоржевський.

Літературна премія Ірпеня – щорічна всеукраїнська премія у галузі літератури, заснована 2020 року товариством “Відважних” та Інвестиційною радою Ірпеня. Завдання премії – пошук нових авторів із метою їх мотивації до подальшої творчості. Премія має три номінації: проза, поезія та спеціальна премія література для дітей (саме в Ірпені жив письменник, автор «Пригод Незнайка» Микола Носов). На розгляд журі премії приймаються невидані раніше рукописи авторів, які дотепер не видавали жодної книги, але публікували свої твори в колективних збірках чи антологіях. Вік та географія претендентів на отримання премії необмежений. Тематика творів та їхній обсяг – вільні.

Троє лауреатів Літературної премії Ірпеня – переможці в номінаціях «Проза», «Поезія» та «Література для дітей» – отримують по 50 тис. грн кожен. Крім цього, ТОВ «Відважних» установило додаткову заохочувальну премію в розмірі 10 тис. грн. Тобто загальний преміальний фонд Літературної премії Ірпеня – 160 тис. грн.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Всі новини
300x300