Ліцей «Astor School» в Ірпені відкрив свої двері для 80 першачків (відео)

Усміхнені й трішки спантеличені, вони йдуть на першу у своєму житті шкільну лінійку. У святковому вбранні й з букетами яскравих квітів, такі різні на вигляд і такі схожі своїми емоціями в цей день. 1 вересня в ірпінському ліцеї «Astor School» перший дзвоник пролунав для понад 80 поки ще малюків. Стоячи з рукою на серці і ще не до кінця розуміючи, що чекає попереду, кожен із них поглядом шукає в натовпі своїх батьків. Ті ж хвилюються не менше за своїх першокласників.

Ніна, мама першокласника:
«Ну, які можуть бути в мами емоції? У перший клас перший раз! Я навіть ще свій стан пам’ятаю в такий момент. Звичайно, десь ностальгія трішки, трішки навіть смуток світлий. Перший крок у доросле життя!»

Ярослав, тато першокласника:
«У перший клас дитина йде отримувати знання – це завжди інтригує, і дуже хочеться, щоб дитина все на світі знала й була успішною людиною».

Кілька хвилин на знайомство, і все – на перший урок. Світлий просторий клас і красива вчителька, здається, вселяють довіру.

Юлія Осінська, журналістка:
«Що діти роблять у школі?»

Маргарита, першокласниця:
«Вони пишуть, займаються і рахують».

Юлія Осінська:
«А ти гарно будеш себе вести?

Маргарита:
«Іноді».

Юлія Осінська:
«Мені здається, що ти якийсь сумний…»

Володимир, першокласник:
«Я веселий».

Юлія Осінська:
«А чому ти веселий сьогодні?»

Володимир:
«Бо я прийшов у перший клас, і мені подобається наш учитель».

Остап, першокласник:
«Ну, по-перше, тут учителі хороші. Можна друзів багато знайти».

Юлія Осінська:
«А вчителька тобі подобається?

Марк, першокласник:
«Так».

Юлія Осінська:
«А яка вона?»

Марк:
«Красива».

Марина, вчителька початкових класів:
«Мені дуже пощастило з моїм класом. Вони з першої хвилинки в мене згуртувалися, тому я думаю, що й надалі ми з ними будемо знаходити спільну мову, і все в нас буде добре».

Цього року першачки в «Astor School» зайняли аж п’ять класів. У кожному – все, що потрібно для якісного навчання – від канцелярії до мультимедійного обладнання. А ще – обмежена кількість учнів.

Андрій Руденко, директор «Astor School» (Ірпінь):
«Ми орієнтовані на індивідуальний підхід до кожної дитини, власне тому кількість учнів у класі в нас не може перевищувати 18 осіб. Це, на нашу думку, є саме оптимальна кількість хлопців і дівчат, коли вчитель може на своєму занятті приділити увагу кожному».

А поки вчителі «Astor School» відмірюють своєї уваги і добра кожному учневі, новоспечені школярики продовжують знайомитися і звикають до нового статусу учня.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300