Луценко не надає підтвердження своїх звинувачень на адресу Карплюка – заява

Карплюк

Генеральному прокуророві України Юрію Луценку загрожує адміністративна відповідальність за порушення Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Про це йдеться в заяві лідера партії «Нові обличчя» Володимира Карплюка, опублікованій на його сторінці у Facebook. Зазначається, що Генпрокурор ігнорує передбачені Законом строки відповіді на надісланий йому адвокатський запит із вимогою надати підтвердження звинувачень на адресу Карплюка, висловлених очільником ГПУ в ефірі телеканалу 1+1. 

«Перед парламентськими виборами проти мене використовувалися різні брудні технології. Але вершиною стало «прокурорське мочилово», яке вразило громадськість високим рівнем політичного тиску на мене, як на кандидата та лідера політичної партії «Нові Обличчя». Напередодні дня голосування, 19 липня 2019 року, до в’їзду в місто Ірпінь приїхав Генеральний прокурор України Юрій Луценко з камерою телеканалу «1+1». Пан Луценко записав коментар на фоні в’їзної таблички «Ірпінь». У своєму коментарі він сказав, що Карплюк сплатив до бюджету тридцять мільйонів гривень штрафів, а ще сімдесят мільйонів чекає до сплати. Ну і наговорив іншої різної брехні», – зазначив Володимир Карплюк.

Він повідомив, що 12 серпня його адвокат звернувся до Генеральної прокуратури України з вимогою надати підтвердження слів Луценка, проте відповіді досі немає.

«Нагадую, Юрію Віталійовичу, що згідно зі ст. 24 ЗУ «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», Ви зобов’язані надати відповідь на даний адвокатський запит протягом 5 днів. Ці 5 днів минули ще 16 серпня. Сьогодні, 21 серпня, вже минулого 5 днів, як Ви не надаєте відповідь на адвокатський запит, у зв’язку з чим можете бути притягнуті до адміністративної відповідальності. Закон один для всіх!» – наголосив Володимир Карплюк.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300