Литовська делегація експертів протестувала ірпінських школярів на профорієнтацію

центрпраці фото

Представники Ірпінського міського центру зайнятості за участю представників Міносвіти та Міністерства закордонних справ провели робочу зустріч з експертами — представниками неурядової організації з Литви щодо сучасних методів професійної орієнтації молоді.

В рамках зустрічі спільна делегація українських і литовських фахівців відвідала навчальний заклад в Ірпені — ЗОШ №12, де провела презентацію власного проекту і тестування школярів.

Про це повідомляється на сторінці центру у фейсбуці.

Основною метою зустрічі було обмін досвідом в працевлаштуванні молоді, порівняти український і литовський досвід, аби напрацювати шляхи співпраці і вже цього року почати роботу над спільними проектами в сфері кар’єрного виховання молоді.

Литовська сторона поділилася своїм досвідом загальнонаціонального проекту щодо зміни парадигми професійної орієнтації молоді, який реалізовувався за підтримки Міністерства освіти Литви. В рамках проекту була створена модель кар’єрного виховання фахівців, в її основу ліг кращий досвід Австрії, Австралії, Фінляндії і Нової Зеландії. Навчальні заклади при цьому мали можливість самі вибрати форми кар’єрного виховання. Також Литовська сторона поділилася досвідом інших ініціатив, спрямованих на допомогу учням у виборі майбутньої професії — наприклад, ігрова комп’ютерна програма.

Українська сторона в свою чергу розповіла про виклики, з якими стикаються майбутні фахівці в Україні. Основний з них — застарілий підхід навчальних закладів у підготовці молоді до вибору їх професійного шляху, що і призводить в майбутньому до дисбалансу між попитом і пропозицією на ринку праці.

Ідеї, озвучені під час круглого столу, будуть враховані при розробці та впровадженні спільних українсько-литовських проектів.

На зустрічі також були присутні представники Міністерства закордонних справ Литви та Міністерства освіти України. Організаторами круглого столу виступили литовські та українські неурядові організації, а саме: «Jostra» (Литва), «Новий Донбас» (Україна), «Громадський рух переселенців Донбасу» (Україна).

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Всі новини
300x300