Реклама

Литовська делегація експертів протестувала ірпінських школярів на профорієнтацію

Литовська делегація експертів протестувала ірпінських школярів на профорієнтацію

Представники Ірпінського міського центру зайнятості за участю представників Міносвіти та Міністерства закордонних справ провели робочу зустріч з експертами — представниками неурядової організації з Литви щодо сучасних методів професійної орієнтації молоді.

В рамках зустрічі спільна делегація українських і литовських фахівців відвідала навчальний заклад в Ірпені — ЗОШ №12, де провела презентацію власного проекту і тестування школярів.

Про це повідомляється на сторінці центру у фейсбуці.

Основною метою зустрічі було обмін досвідом в працевлаштуванні молоді, порівняти український і литовський досвід, аби напрацювати шляхи співпраці і вже цього року почати роботу над спільними проектами в сфері кар’єрного виховання молоді.

Литовська сторона поділилася своїм досвідом загальнонаціонального проекту щодо зміни парадигми професійної орієнтації молоді, який реалізовувався за підтримки Міністерства освіти Литви. В рамках проекту була створена модель кар’єрного виховання фахівців, в її основу ліг кращий досвід Австрії, Австралії, Фінляндії і Нової Зеландії. Навчальні заклади при цьому мали можливість самі вибрати форми кар’єрного виховання. Також Литовська сторона поділилася досвідом інших ініціатив, спрямованих на допомогу учням у виборі майбутньої професії — наприклад, ігрова комп’ютерна програма.

Українська сторона в свою чергу розповіла про виклики, з якими стикаються майбутні фахівці в Україні. Основний з них — застарілий підхід навчальних закладів у підготовці молоді до вибору їх професійного шляху, що і призводить в майбутньому до дисбалансу між попитом і пропозицією на ринку праці.

Ідеї, озвучені під час круглого столу, будуть враховані при розробці та впровадженні спільних українсько-литовських проектів.

На зустрічі також були присутні представники Міністерства закордонних справ Литви та Міністерства освіти України. Організаторами круглого столу виступили литовські та українські неурядові організації, а саме: «Jostra» (Литва), «Новий Донбас» (Україна), «Громадський рух переселенців Донбасу» (Україна).

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!