Малий і середній бізнес Ірпеня поступово виходить із карантину (відео)

З послабленням карантину підприємці Ірпеня потроху відновлюють свою роботу. Багатьом утриматися на плаву в цей складний період допомогли пільги на оренду комунальної землі та приміщень, запроваджені в місті. 

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Ми максимально підтримуємо підприємців під час карантину тим, що міська рада, по-перше, дала пільги на оренду місць там, де знаходяться їхні МАФи чи магазинчики, а друге – ми стараємося всім допомогти масками, дезінфекторами від нашої команди».

Завдяки таким пільгам орендарі комунальної власності змогли скасувати орендну плату і для своїх суборендарів, розповідає директор привокзального ринку на вулиці Центральній.

Вадим Сірош, директор ТОВ «Сотіс»:  
«Тим людям, які у нас працюють, за квітень і половину травня ми взагалі нічого не виставляли за оренду. З 15-го до кінця травня зменшили оренду наших торгових приміщень на 30 відсотків. Якщо ситуація буде важка для підприємців, ми також будемо розглядати зменшення й на червень місяць».

Загалом тут мають свої торговельні місця майже 20 підприємців. Відкрилися ще далеко не всі. Прилавок Сергія запрацював одним із перших. Чоловік каже — якби не пільги, відновити діяльність було б дуже складно.

Сергій Зацерковний, підприємець:
«Було б дуже тяжко. Два місяці просидіти вдома — ви знаєте, це…»

Власниця перукарні Тетяна карантин прийняла з розумінням. Проте з нетерпінням чекала моменту, коли знову можна буде працювати. Як дізналася про пільги, дуже цьому зраділа.

Тетяна Руденко, підприємець:
«На час карантину ми були звільнені від усіх оплат за оренду. Дякую! Усі, хто до нас приходить стригтися, дякують, що ми відкрились».

Поруч запрацював і невеличкий магазин одягу.

Оксана Кукіна, власниця магазину одягу:
«Ми платили тільки за світло, яке використовувалося, коли ми робили бухгалтерію, переоцінювання, оновлювали товар».

Ігор Куценко, підприємець:
«Я — господар цих усіх приміщень. На період карантину, оскільки важкий час, розуміючи, що дуже тяжко малому бізнесу, я зробив їм оренду повністю нульову, тобто за оренду вони нічого не платили. Сплачували тільки за комунальні послуги. Мені також міська влада зробила знижку. Мені важко, але в мене хоч середній бізнес, а в людей — малий, це взагалі…»  

Олександр Маркушин:
«Дуже важливо, що є розуміння між владою й тими людьми, які мають середній бізнес і здають в оренду приміщення меншому бізнесу. Якщо міська влада їм робить знижку на момент карантину на оренду земельної ділянки, то й вони роблять, у свою чергу, знижку тим людям і підтримують малий бізнес».

Загалом пільгою на оренду комунальної землі та приміщень на період карантину в Ірпені скористалися більше сотні підприємців та організацій.  


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300