Маркушин і Федорук вирішили утворити підприємство, що належатиме Ірпінській та Бучанській громадам

Vodokanal1

Найближчим часом буде утворено підприємство спільної власності Ірпінської та Бучанської міських рад, що надаватиме послуги з водопостачання і водовідведення мешканцям Бучі та Ворзеля. Про це заявив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

«Міськими головами Ірпеня та Бучі проведено спільне обговорення даного питання, за результатами якого прийнято рішення про створення у 2023 році підприємства спільної власності Ірпінської міської ради та Бучанської міської ради. На найближчу сесію ми плануємо винесення відповідного рішення», — зазначив Маркушин.

За його словами, до моменту створення нового підприємства спільної власності єдиним надавачем всіх послуг щодо водопостачання та водовідведення в Бучі та Ворзелі залишається КП «Ірпіньводоканал».

«Договори, укладені вами з КП “Ірпіньводоканал”, є чинними, відповідно надання послуг та проведення оплати згідно них здійснюється і надалі. Також наголошуємо, що всі мережі, об’єкти водопостачання та водовідведення на сьогодні знаходяться на балансі КП «Ірпіньводоканал», — наголосив Маркушин.

Мер Ірпеня додав, що КП «Ірпіньводоканал» здійснює свою діяльність на підставі дозвільних документів:

  • водокористування — на підставі дозволу на спеціальне водокористування, виданого Державним агентством водних ресурсів України;
  • забір підземної води зі свердловин — на підставі спеціального дозволу на користування надрами, виданого Державною службою геології та надр України;
  • скид стоків здійснюється КП «Ірпіньводоканал» в мережі АТ «Київводоканал» на підставі укладеного договору на приймання стічних вод через каналізаційні мережі міст.

«Обслуговування споживачів Ірпінської та Гостомельської громад і надалі здійснюватиме виключно КП «Ірпіньводоканал», спільне підприємство з Бучанською громадою обслуговуватиме споживачів Бучі та Ворзеля», — підсумував мер Ірпеня.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300