Маркушин нагадав жителям громади про осінню хвилю COVID-19 і закликав активніше вакцинуватися

9d1c61251e48d79c5ae4db05e4c4808d6da3cbd0

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин нагадав жителям громади про те, що попереду – осіння хвиля захворюваності на COVID-19 та закликав активніше вакцинуватися. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці та на телеграм-каналі.

«Попри те, що на сьогодні ситуація з коронавірусом в Ірпінській громаді є контрольвано низькою, а регіон перебуває у зеленій епідеміологічній зоні, ми не повинні забувати, що ковід ще не відступив. А за прогнозами фахівців восени українці матимуть чергову хвилю захворюваності. На сьогодні у нашій громаді медики фіксують не більше 5 хворих на добу, а завантаженість «ковідних» ліжок в нашій лікарні – близько 10%. Для порівняння – в осінньо-зимовий період хворих було більше 100 на добу і 90–100% місць в інфекційному відділенні були зайняті. Попри таку обнадійливу статистику, ми всі маємо розуміти, що потужність нової хвилі ковіду залежить від нашої громадянської свідомості та від сили колективного імунітету, який ми отримаємо чи не отримаємо… Тож, друзі, я закликаю активізуватися і вже зараз убезпечитися від цього підступного і непростого захворювання. Повірте, я точно знаю, про що говорю. Зі свого боку на рівні міської влади та комунальних структур ми теж уже починаємо готуватися до нової можливої загрози», – зазначив мер.

Він зауважив, що Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги на чолі з директором Андрієм Левківським проводить активну вакцинаційну кампанію: медики Центру вакцинували вже понад 15 тисяч мешканців Київщини, зокрема й жителів Ірпінської громади.

«В Ірпені та у селах нашої громади при амбулаторіях працюють кабінети щеплень від COVID-19. Тож всі охочі можуть отримати захист від коронавірусу, попередньо записавшись у свого сімейного лікаря. Також в амбулаторіях безкоштовно проводять швидке та ПЛР-тестування. З будь-якими питаннями щодо процедури вакцинації можете звертатися в Центр первинної медико-санітарної допомоги за тел. (04597)95-200 чи до свого сімейного лікаря», – додав міський голова.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300