Мер Вільнюса ознайомився з ходом відбудови дитсадка «Радість» в Ірпені (відео)

В Ірпені тривають активні роботи з відбудови пошкодженого рашистами дитячого садочка «Радість». Сьогодні міський голова Олександр Маркушин зустрічав  на цьому об’єкті  гостей з Литви: Надзвичайного і Повноважного Посла цієї країни Вальдемараса Сарапінаса та міського голову Вільнюса Реміґіюса Шимашюса. Литовська делегація у дитсадку не випадково. Адже саме ця країна виділила стовідсоткове фінансування на будівництво «Радості».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Виділено три мільйона євро на ці ремонтні роботи. Їх повинно бути вдосталь, щоб завершити. Ставимо завдання завершити до 1 вересня. Але ще я поставив завдання, що до Дня Незалежності України ми повинні відкрити цей садок».

Згідно з новим проєктом будівля матиме не два поверхи, як раніше, а три. Передбачено також ліфти для інклюзії та вантажопідіймач. Зараз вже повністю завершені штукатурні роботи цокольного поверху, де розташоване укриття. Розпочали штукатурку стін першого  і другого поверхів. Водночас починають мурувати нові стіни головного входу. Працюють вже і над зведенням третього поверху. Щоб вкластися в зазначені терміни будівельні бригади працюють у дві зміні. Робота кипить і в суботу та неділю.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Уряд Литви сам проводив тендерну процедуру, вони самі вибирали підрядну організацію, в «Prozorro» був тендер. Ірпінська міська рада здійснює технічний нагляд і з литовською стороною раз на два тижні проводимо робочі наради на цьому обєкті».

Литовські гості   уважно  спостерігали за процесом ремонтних робіт. І були приємно вражені завзятістю ірпінських будівельників.

 Реміґіюс Шимашюс, мер м. Вільнюс:

«Ми дуже раді, що змогли посприяти відновленню цього дитячого садочка. Звичайно, ми хочемо відбудувати його навіть кращим, ніж він був до цього. Розуміємо, що час дуже важливий. Ми дуже горді, що ви такі швидкі і що ми допомагаємо нашим українським друзям».

Вальдемарас Сарапінас, Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської республіки в Україні:

«Це найкращий приклад литовської допомоги Ірпеню. Я дуже пишаюся і для мене велика честь представляти Литву, представляти Вільнюс тут в Україні, в Ірпені. Ми допоможемо вам реконструювати і місто Ірпінь і всю країну».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300