Реклама

Мережею шириться фейк про тіла загиблих військових, що доставили на Київщину

Мережею шириться фейк про тіла загиблих військових, що доставили на Київщину

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростовує інформацію з публікації у фейсбуці, що стала вірусною. Там йдеться про тіла загиблих українських військових, що ніби-то доставили на Київщину.

Згаданий пост опублікований від користувачки Amira Tereschuk. У своїй публікації вона стверджує, що 274 тіла українських військових доставили у Київську область у червні та липні. І так як особи загиблих не можуть встановити, родичі зниклих військових просять повідомити про їхні особливі прикмети. Цей допис отримав 21 тисячу поширень. Також у соцмережі почали з’являтися пости інших користувачів, але з ідентичними текстами.

«Перш за все, викликає питання сторінка, на якій опублікували оголошення, що отримало найбільшу кількість поширень. Вона належить викладачці східних танців, а не особі, яка займається поверненням чи опізнанням тіл загиблих захисників. На жодному офіційному сайті держслуб немає подібної інформації. Ба більше, цей же допис «гуляв» соцмережею Facebook рівно рік тому – в серпні 2022-го. Наразі ця інформація неактуальна, а номер телефону, згаданий у дописі, – поза зоною досяжності», — наголошують у Центрі стратегічних комунікацій.

Також там вкотре закликають українців бути обачними, уважними, критично ставитися до всього, що є у соцмережах, та довіряти тільки офіційним і перевіреним джерелам інформації.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!