Реклама

Мешканець Вишгорода підірвав дві гранати у гаражах

Мешканець Вишгорода підірвав дві гранати у гаражах

Днями мешканець Вишгорода у стані алкогольного сп’яніння підірвав дві гранати у гаражному кооперативі. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Про це повідомив очільник Нацполіції Київщини Андрій Нєбитов.

«Хильнув оковитої, взяв Ф-1, висмикнув чеку і зайшов із погрозами в гараж, де знаходилось семеро громадян. Добре, що серед цивільних був патрульний поліцейський , який миттєво зреагував, виштовхнув чоловіка геть і врятував людей від уламків», — розповідає Андрій Нєбитов.

На місце злочину виїхали слідчо-оперативна група і кримінальна поліція Київщини. Після цього зловмисник витягнув ще одне гранату. Спочатку він тільки погрожував, а потім підірвав і її.

Внаслідок вибуху загорівся бокс та авто, але ніхто серед присутніх не постраждав. Зловмисника затримали.

«Це яскравий приклад того, якої біди може наробити нелегальна зброя. Тож не чекайте, коли гранати, набої, снаряди, автоматична зброя та інші невідʼємні елементи війни стануть причиною важких травм, відірваних кінцівок і навіть втрати життя ваших родичів та близьких. Своєчасно повідомляйте поліції про небезпеку. Нагадую, що згідно ч.3 ст.263 КК України особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої звільняється від кримінальної відповідальності!», — наголошує Андрій Нєюитов.

Також очільник поліції Київщини поділився статистикою. У цьому році поліція регіону вилучила із незаконного обігу 64 автомати, 20 гранатометів, 8 зенітно керованих ракет до ЗРК 9К330 «Тор», 436 гранат, 66 мін, 145 кг вибухівки та 44 000 різних набоїв.

«Переважна частина вилученого, після процесуальних дій передається до підрозділів сил оборони і безпеки для захисту нашої країни. Військова зброя повинна бити ворога, а не бути загрозою для наших громадян», — зазначає Нєбитов.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!