Мешканці Ірпеня можуть знайти прихисток у Франції

Photoeditorsdk Export

Мешканці Ірпеня мають можливість на час війни в Україні евакуюватися до Франції. Про це інформує депутатка Ірпінської міської ради Оксана Нечитайло.

Охочих доставлять у цю країну комфортабельними автобусами, вони отримають тимчасове житло (окремі кімнати або квартири для сімей), харчування та фінансову допомогу від муніципалітету (близько 350 євро на сім’ю чи персону (сума залежить від складу сім’ї та віку).

Такою можливістю можуть скористатися жінки, діти, чоловіки, яким більше 60 років, чоловіки з багатодітних сімей або батьки-вдівці, особи з інвалідністю (1, 2 групи) будь-якого віку.

З приводу виїзду потрібно телефонувати за номером +380(93)3417487.

Оксана Нечитайло розповіла, що отримала відгуки від першої групи ірпінців, які евакуювалися у французьке місто Діжон. Зараз вони розміщені в готелі, отримують відповідно до своїх побажань продукти, можуть готувати їжу у своїх номерах, у яких є мінікухні. Розпочалося оформлення необхідних документів.

«Далі люди будуть розміщені сім’ями на постійне місце проживання. Також керівництво міста буде пропонувати варіанти працевлаштування», – розповіла депутатка.


Підписуйтеся на
 Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300