Мешканці трьох пошкоджених ірпінських багатоповерхівок зустрілися з представником італійського фонду, який відновлюватиме їхні будинки

Photoeditorsdk Export (2)

Мешканці трьох ірпінських багатоповерхівок, пошкоджених під час бойових дій, обговорили майбутнє відновлення їхніх будинків із представниками проєкту «Irpin Reconstruction Summit» (IRS) та італійського фонду «Terre des Hommes». Про це повідомляється на сторінці IRS у фейсбуці.

Участь у зустрічі взяли жителі будинків по вул. Тургенівській, 10 (ОСББ «Еверест 10»), Мінеральній, 11 (ОСББ «Мінерал») та Мінеральній, 18 (ОСББ «Затишок»). Крім цих будинків, фонд «Terre des Hommes» відновлюватиме також ЖК «Аристократ» на вул. Давидчука, 15-Б.

Представники «Irpin Reconstruction Summit» і «Terre des Hommes» відповіли на низку запитань, зокрема щодо того, які саме роботи будуть виконані, в які строки, і як вони фінансуватимуться.

«Терміни у нас дуже обмежені, скоро зима, і потрібно вже починати роботу. Багато часу пішло на погодження ряду питань: технічних, юридичних, організаційних, фінансових і т. д. Проте в нашому графіку стоїть план виконати все за декілька місяців. Робота буде відбуватись паралельно у всіх будинках», – розповіла інженерка – проєктна менеджерка IRS Олена Ямпольська.

Вона зауважила, що «кошти, які надходять від міжнародних інституцій, завжди підлягають прозорій звітності та надходять безпосередньо від організації, яка фінансує, напряму до підрядника».

«Наша організація хоче допомогти відновити найнеобхідніші речі до зими: утеплення, опалення, водопостачання, без чого неможливе життя. Саме на ці витрати ми залучили фінансування», – зазначив представник «Terre des Hommes» Енцо Делль’Аква.

У чотирьох будинках, якими опікуватиметься італійський фонд – 450 квартир, у яких до війни проживало 1230 людей.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300