Реклама

Мешканці висотки в Ірпені страждають через розбірки між забудовниками (відео)

Купили квартири, зробили ремонти, облаштували, а жити у своїх оселях не можуть. У мешканців будинку 1-Г, корпус 2 на вулиці Соборній в Ірпені – крик душі. Надворі холод, стукається зима з лютими морозами, а до будинку немає подачі газу. Люди кажуть – проблема почалася одразу після звільнення Ірпеня від російських окупантів.

Юрій, мешканець Ірпеня:
«Труби пробиті. Викликали газову службу. Вони кажуть – треба заварити».

Представники служби одразу і взялися заварювати дірки. Але мешканці кажуть – перешкоджати цьому стала одна людина.

Юрій, мешканець Ірпеня:
«Почали вони заварювати, тут приїхала Євгенія Григорівна і почала за шланги стягувати цих людей. У нас є відеоролики. Недопуск».

Євгенія Григорівна Ростолопа. Хто вона на сьогоднішній день і чому створює  проблеми, люди збагнути не можуть.

Ганна, мешканка Ірпеня:
«Вона не забудовниця, вона раніше працювала юристом із забудовником – із Пєшим Валерієм Анатолійовичем. Потім, як він її звільнив чи вона просто знайшла собі якусь роботу, вона якимось чином вважає, що частка цього дому є її власністю».

Газовикам дірки в трубі заварити вдалося, але запустити газ не дозволяє знову та ж сама жінка – Євгенія Ростолопа, стверджують мешканці. Вони запрошують знімальну групу до себе в гості, щоб показати, як живеться їм без тепла. Але на вході нас не пускають якісь хлопці.

Надія Дроган, журналістка:
«Ми йдемо в гості до хазяйки квартири. Ми чомусь не можемо пройти?»

Невідомий чоловік:
«Зараз ми уточнимо, чи ви є хазяйкою квартири».

Мешканка:
«А я є хазяйкою квартири. А хто ви, я не знаю. Покажіть, будь ласка, свої документи. Ви мене не пускаєте у мою квартиру, я правильно розумію?»

Власники квартир кажуть: пробиватися у свої домівки їм щоразу доводиться з боєм і щоразу – доводити незнайомцям, що вони тут живуть.

Юрій, мешканець Ірпеня:
«Крім того, вони не допускають нашу обслуговуючу компанію в наш дім для обслуговування: прибирання сміття; той самий ліфт перебуває на обслуговуванні обслуговуючої компанії, а вони його не запускають. Ось люди на 8-й, 9-й поверхи з маленькими дітьми на плечах ідуть».

Нас у будинок так і не пустили. Сказали – без дозволу не можуть. Хто  має дозволити, стало зрозуміло, коли за викликом хлопців приїхала Євгенія Ростолопа. Вона каже, що представляє інвесторку всього цього будинку і власницю землі, на якій він збудований. Також Євгенія повідомила, що частина мешканців купила квартири у шахраїв і взагалі не має права тут проживати.

Євгенія Ростолопа, представниця інвесторки будинку:
«Я всіх людей знаю і всю ситуацію відносно цих людей знаю. У кожного є своя ситуація. Є люди, які проживають у квартирі, не маючи права власності, тому що я вирішила, домовилася з інвестором, що поки ми не вводимо цей будинок в експлуатацію, давайте дозволимо, щоб ці люди поперебували в цій квартирі. Люди продовжують сплачувати шахраям грошові кошти за цю квартиру, не маючи права власності».

Такою заявою Євгенії Ростолопи мешканці обурені. Юрій – серед тих, хто має на квартиру всі необхідні документи.

Юрій, мешканець Ірпеня:
«Мені ж продавала [квартиру] Ростолопа Євгенія Григорівна. Я навіть знижку в неї просив. У мене є договір купівлі-продажу моєї квартири на руках, вказано номер квартири. Тепер, як у мультику «Алі-Баба і сорок розбійників», поприходили й поміняли всім номери. Що це за діяння?»

Антоніна, мешканка Ірпеня:
«До того часу, поки пані Ростолопа працювала на Пєшого, ми купували квартири цілком законно, офіційно. У декотрих вона була особисто на укладанні угоди, у декотрих були менеджери. Як тільки вони в лютому 2020 року розбіглися, почалися оці проблеми».

Люди в розпачі. Кажуть – без тепла порозмерзаються труби, і буде взагалі катастрофа. За словами Євгенії Ростолопи, газ усе одно не підключать, бо будинок не введений в експлуатацію і перебуває під арештом.

Євгенія Ростолопа:
«Будинок, як виявилось, не введений в експлуатацію, йому ніколи не присвоювалась поштова адреса».

Але таким поясненням мешканці просто обурені. Бо газ і всі інші комунікації до будинку підведені ще кілька років тому, і справно працювали до самісінької війни.

Юрій, мешканець Ірпеня:
«Ліфт працював, підключили газ, поставили котли, підключили воду, світло є – усе нормально було. Підстави включити газ були? Були. Судових рішення, які б оскаржували право на підключення, немає».

Власники квартир не розуміють, чому над ними так знущаються. Називають це справжнім терором і звертаються до здорового глузду тих, хто між собою щось не поділив.

Юрій, мешканець Ірпеня:
«У Маріуполі побачив вивіску: «Ми мерзнемо. Хелп! Допоможіть!» Ну то ж Маріуполь, ми всі розуміємо, що там міста нема. Тут, дякувати Богу, воїнам нашим, вони відстояли це місто, будинок уцілів, залишилося тільки відновити газ. Ну де та людяність?»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама