Реклама

Міняємо дрони на орків: мунварта Ірпеня запускає масштабну ініціативу (відео)

Олександра Страдецька, журналістка:

«Ми знаходимося в Ситуаційному центрі комунального підприємства «Муніципальна варта» Ірпеня. Ось ці бойові пташки дуже скоро полетять на фронт нищити ворога. Їх придбали працівники Мунварти в межах своєї ініціативи «Міняємо дрони на орків».

Вартість цих трьох бойових дронів дорівнює одноденній зарплаті колективу «Муніципальної варти» Ірпеня.

Микола Ковальчук, начальник КП «Муніципальна варта» ІМР:

«От зараз ми бачимо одноденну зарплату за грудень місяць. Це всього 3 FPV-дрони. А якщо долучиться більша кількість комунальних підприємств, от я рахував, десь по Україні їх 14 000. Ми в місяць можемо збирати не менше 50 000 тисяч FPV-дронів».

Якщо такі дрони начинити вибухівкою, вони можуть нищити ворожу техніку і самих окупантів. Головна їх перевага в тому, що вони дозволяють дивитися відео з камери в реальному часі. А це збільшує їхню ефективність.

Владислав Волошин, оператор дрону КП «Муніципальна варта» ІМР:

«Їх перевага, що вони при мінімальній затраті на виробництво, можуть нанести дуже серйозні втрати ворогу. Тобто, умовно дрон, який коштує кілька сотень доларів, може знищити техніку, яка варта й десятки мільйонів».

Щоб «мінусувати» росіян мунвартівці будуть купувати дрони для захисників щомісяця і закликають долучатися інші комунальні підприємства Ірпеня та України до цієї ініціативи.

Микола Ковальчук, начальник КП «Муніципальна варта» ІМР:

«Якщо підрозділи будуть розуміти, що кожного місяця у них буде, наприклад, 1000-1500 FPV-дронів, то будуть далі планувати свою роботу, свої бойові завдання, знаючи, що ці девайси, це обладнання в них буде».

Охочі долучитися до ініціативи Мунварти Ірпеня – телефонуйте за номером – 38 (050) 344-08-80. Також реєструйтесь на гугл формі та долучайтеся до групи у телеграмі. Разом до Перемоги!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!