Міністр оборони Нової Зеландії назвав відбудову Ірпеня справою честі (відео)

Щоб почути правду з перших уст і побачити на власні очі сліди російських загарбників, місто-герой Ірпінь уперше відвідав Міністр оборони Нової Зеландії Пені Хенаре. Свій візит він розпочав із відомого на весь світ ЖК «Ірпінські Липки». Тут гостеві розповіли про найболючішу проблему Ірпеня – нагальну відбудову.

Дмитро Негреша, керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради:
«Більшість людей ще не встигли зробити ремонт утеплити будинки, накрити дахи, і через це є великі проблеми, й ми потребуємо на це максимальної допомоги».

А біля знищеного Будинку культури мер Ірпеня Олександр Маркушин поділився з Пені Хенаре існуючими напрацюваннями в напрямку відбудови. Розповів і про побратимство з Маямі.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Вони так само будуть долучатися до допомоги у відбудові нашого міста, і вже з наступного тижня ми будемо їм пересилати проєкти відновлення, щоб вони нам допомагали».

Пені Хенаре, Міністр оборони Нової Зеландії:
«Нова Зеландія мала досвід масової руйнації будинків, але внаслідок землетрусу. Бачити всі ці руйнування внаслідок воєнних дій просто нестерпно боляче».

Побачив пан Хенаре і «цвинтар» розстріляних автівок. А ще – унікальне графіті всесвітньо відомого загадкового художника Бенксі. Саме біля маленької гімнастки, яка танцює на дірці від снаряда, немов на кулі, Міністр оборони поділився змішаними почуттями.

Пені Хенаре:
«Побачити все це дійсно дуже важливо. У мене дуже різні емоції від побаченого та почутого: трохи про хороше, про надію, а решта – біль, який має допомогти втамувати весь світ. Відбудувати Ірпінь – справа честі. Щойно повернуся в Нову Зеландію, шукатиму можливості допомогти цьому прекрасному героїчному місту».

Олександр Маркушин:
«Дуже важливо, щоб світ розумів, що росія – це країна-терорист, що путін – це терорист номер один, і ми кожного дня повинні це показувати, розповідати, і всі повинні про це знати».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300