Мінохорони здоров’я має невідкладно вжити заходів запобігання поширенню вірусу COVID-19 – Карплюк

Na Bortu Samoleta Devushku Pomestili V Karantin Iz Za Pohmelja Foto Ziua Rect 148d863991bbec943548f640e6440b14

Якщо до 23 березня в Україні не буде запроваджено загальнодержавного карантину, Ірпінь оголосить загальноміський карантин. Про це на своїй публічній сторінці у Фейсбук повідомив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

«Вітчизняна медицина всіх ланок не готова до боротьби з коронавірусом. На жаль, влада та громада Ірпеня не отримала «згори» жодних системних рекомендацій, жодної допомоги у придбанні засобів захисту, жодної стратегії поведінки та повсемістного карантину. У разі ігнорування нашого прохання та неоголошення загальнонаціонального плану дій, ми оголосимо безстроковий загальноміський карантин з 23 березня 2020 року і зупинимо його після повного розуміння захисту з боку Держави для громадян Ірпеня», — наголосив Володимир Карплюк.

Разом з тим, голова Інвестиційної ради Ірпеня повідомив, що місто просить у Мінохорони здоров‘я та усіх відповідальних установ невідкладно надати на регіон мінімум 500 тестів на коронавірус, державне фінансування реконструкції інфекційного відділенні Ірпінської лікарні, допомогу із закупівлею ліків для симптоматичної терапії та спеціальні маски.

«При цьому, ми готові бути надійними партнерами Уряду та спільно запобігати розповсюдженню коронавірусу, надати першу та екстренну допомогу і розвивати напрямок боротьби з інфекційними хворобами», — підкреслив Карплюк.

Також Володимир Карплюк публічно закликав підприємців Ірпеня надати допомогу у невідкладній реконструкції інфекційного відділення Ірпінської міської лікарні та підготовкою до боротьби зі всесвітньою пандемією. На думку ексмера Ірпеня місцева та центральна влада, громада та бізнес мають стати пліч-о-пліч і працювати над збереженням кожного людського життя.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300