Реклама

Мінометник ЗСУ розповів свою воєнну історію ірпінським ліцеїстам (відео)

Дмитро Катрич, військовослужбовець 24-ї ОМБр імені Короля Данила:

 «Прийшовши в армію, я побачив, що досвіду по суті в мене немає. І набувати цей досвід я почав вже в бойових діях. Скажу вам, це «задоволення» не із прикольних».

Із початком повномасштабної війни Дмитро змінив діловий костюм на військову форму. Успішний маркетолог, директор із розвитку бізнесу в рекламно-комунікаційному холдингу, ведучий ютуб-шоу про партнерство став мінометником 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Дмитро Катрич, військовослужбовець 24-ї ОМБр імені Короля Данила:

 «Коли я потрапив безпосередньо в зону бойових дій, то туди я потрапив, як в інший світ. У мене було таке жорстке відчуття, немов я в якійсь хоррор-грі, жорсткому хоррорі. Тому що на Донбасі, де ми були, де були дуже сурові бойові дії, це була Попасна. Там світ відрізнявся наскільки, що було відчуття, що то було пекло».

Зараз Дмитро на лікарняному після бойового поранення. Свою історію про до та після 24-го лютого військовий розповів учням Ірпінського ліцею «Мрія».

Ксюша Надточей, учениця ірпінського ліцею «Мрія»:

 «Цікаво було дізнатися, ким працював Дмитро до того, як пішов в армію, бо взагалі реклама – це доволі цікаво. Вони завжди вигадують щось неймовірне, а тут типу людина працювала, робила це все, ходила на всякі зустрічі в костюмі і тут різко зміна професії».

Під час зустрічі Дмитро ділився історіями про побратимів та навіть відкривав дітям маленькі таємниці. Одна із них – про цукерки. Це, каже Дмитро, як заспокійливе для більшості військових.

Соня Тирінова, учениця ірпінського ліцею «Мрія»:

 «Я живу в Гостомелі, який був окупований, і я наглядно знаю, що таке війна. Я просто дуже вдячна цій людині за те, що вона воює за нас і захищає нас».

Зустрічі військових із учнями громади – новий патріотично-виховний напрямок Управління освіти і науки Ірпінської міської ради.

Любов Шостак, заступниця начальника Управління освіти і науки ІМР:

 «Це заходи, які будуть систематично відбуватися. І це будуть можливо навіть не по одному захиснику, а по декілька чоловік. Це необхідно на сьогоднішній день, адже війна стосується кожного. А освітянський фронт є також одним із тих, які допомагають нашим хлопцям. Без освіти ми нікуди».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!