Місто-герой Ірпінь стало побратимом американського мегаполісу Маямі (відео)

Місто-герой Ірпінь стало побратимом американського мегаполісу Маямі. Офіційну угоду про побратимство та співпрацю підписали 14 листопада в Маямі мер Ірпеня Олександр Маркушин, мер Маямі Френсіс Суарес і депутат міськради Маямі Кен Рассел.

Френсіс Суарес, мер Маямі, керівник Конгресу міст США:
«Ми надихаємося вашою мужністю. Ми відчуваємо зв’язок із вашими людьми і хочемо бути частиною відбудови не тільки Ірпеня, а й усієї України. Захоплюємося пристрастю, надією, ступенем свободи та цінностями людей, які борються за це».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Для нас це велика честь – побратимство з містом Маямі. До речі, Ірпінь – це перше українське місто, яке підписує угоду про побратимство з Маямі. Ми надіємося на потужну співпрацю між Маямі та Ірпенем у напрямку відбудови, у напрямку обміну досвідом і, звичайно, навчання».

Разом із міським головою Ірпінську громаду представляв співзасновник Фонду відновлення Ірпеня Володимир Карплюк. Ключова тема обговорення – допомога Маямі у відбудові Ірпеня. У результаті російської агресії місто-герой зруйноване на 70 відсотків. Сьогодні найважливіше – відновити соціальну інфраструктуру та повернути дах над головою тисячам ірпінських родин.

Крім підписання угоди про партнерство, відбулася передача зброї від поліції Маямі Нацполіції України та теробороні Ірпеня.

Олександр Маркушин:
«Ця зброя піде поліції, територіальній обороні. Якщо б вона була з самого початку війни в достатній кількості, то Росія не зайшла б так далеко в Україну, і нам було б легше боротися з ворогом. Від нашого міста ще раз хочу подякувати нашим партнерам і друзям із Маямі».

Мануель Моралес, шеф поліції Маямі:
«Є одна річ, яка не буде несподіванкою в усьому вільному світі: поліція завжди допомагатиме поліції. Ось чому ми пишаємося можливістю бути тут сьогодні, ось чому ми сподіваємося, що це спонукатиме й інші департаменти надавати допомогу».

Поліцейські Маямі передають українським колегам конфісковану стрілецьку зброю. Акція носить назву «Guns 4 Ukraine». Координатором проєкту виступив народний депутат України Мар’ян Заблоцький.

Мар’ян Заблоцький, народний депутат України:
«Коли ми говоримо про Україну, мова йде про допомогу від США на тисячі, мільйони доларів. І ми ніколи не зможемо говорити про вторгнення Росії без згадки про важливу для нас допомогу з боку Сполучених Штатів. Ми надзвичайно вдячні за це».

«Над ірпінським порядком денним у США працювала сильна команда», – написав на своїй сторінці у фейсбуці Володимир Карплюк. Він подякував народним депутатам України Мар‘яну Заблоцькому та Сергію Іонушасу, своїй команді та десяткам людей, які вболівають за Ірпінь. Окремо подякував за ефективну співпрацю шефу поліції Маямі Мануелю Моралесу та депутату міської ради Маямі Кену Расселу.

Кен Рассел, депутат міської ради Маямі:
«
Ми тут разом, щоб підтримувати Ірпінь. Працюємо разом, щоб бачити вас успішними не лише у війні, але й у майбутньому, коли ми зможемо працювати разом у сфері туризму й економіки. Скоро я приїду вас відвідати. Дякую за візит до нас у Маямі!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300