Місто-герой Ірпінь стало учасником міжнародного форуму REBUILD UKRAINE 2023 (відео)

Історія довоєнного і вже деокупованого міста-героя Ірпеня вкотре пролунала на весь світ. У Варшаві відбувся міжнародний форум REBUILD UKRAINE 2023. Делегація з Ірпеня презентувала на ньому проєкти відбудови зруйнованих міських соціальних об’єктів та житлових будинків.

Про героїчну оборону передмістя столиці України розповів керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міськради Дмитро Негреша. Він же закликав учасників форуму допомогти відбудувати місто-герой.

Дмитро Негреша, керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради:

«В першу чергу, я хочу подякувати платформі REBUILD UKRAINE за те, що ми можемо представити наше місто, за те, що ми можемо поспілкуватися з провідними організаціями, фондами та зробити все можливе, щоб ми розпочали процес відновлення всієї України та саме міста-героя Ірпеня».

Окрім представників територіальних громад, форум зібрав міжнародні донорські і фінансові організації, благодійні фонди, інвестиційні та будівельні компанії. Всі вони мали змогу познайомитися з проєктами, розробленими у рамках Irpin Reconstruction Summit – першої в Україні ініціативи зі сталого відновлення міст. Серед представлених проєктів — Будинок культури, ДЮСШ, дитсадок «Веснянка» в Ірпені.

Участь у REBUILD UKRAINE дозволила Ірпеню розширити коло партнерів і налагодити контакти з потенційними донорами. Зокрема,  підписано двосторонній меморандум про співпрацю з Торгівельно-промисловою палатою Італії в Україні.

Дмитро Негреша, керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради:

«Я впевнений, що разом ми зможемо ще краще відновити місто здоров’я і спорту, місто затишних парків і красивих площ, місто дитячих усмішок і закоханих пар, місто щасливих людей».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300