Місто-герой Ірпінь відвідала міністерка оборони Північної Македонії Славянка Петровська (відео)

Місто-герой Ірпінь продовжує демонструвати світові трагічні наслідки російської агресії. Цього разу міський голова Олександр Маркушин розповів про воєнні злочини російської армії міністерці оборони Північної Македонії Славянці Петровській.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Сьогодні, напередодні річниці вторгнення росії на Україну, приїжджають до нас міністри оборони, приїжджають до нас премєр-міністри. Ми розповідаємо про наше місто- герой Ірпінь. Ми розповідаємо про наших хлопців, які героїчно захищали наше місто і ми хотіли б, щоб весь світ про це знав».

Очільниця оборонного відомства побувала на «Ірпінських Липках» -житловому комплексі, на який росія скинула перші авіабомби. Вона поспівчувала ірпінцям, які втратили свої домівки через те, що російська армія їх зруйнувала, і поділилася своїми враженнями про побачене.

Славянка Петровська, міністерка оборони Північної Македонії:

«Я розмовляю зараз з вами і як міністерка оборони, та просто як людина. Можу сказати, що побачене мною тут — це щось неможливе у ХХІ столітті. І мене переповнює злість через те, що все це відбувається на території Європи».

Міністерку оборони вразили також сумні історії, які почула на цвинтарі розстріляних автівок. Кожна з них — це свідчення жорстокості і нелюдських дій росіян по відношенню до мирних людей, які намагалися врятуватися від бомбардувань такого ж мирного міста.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Сьогодні дуже важливо, що весь цивілізований світ об’єднався навколо нашої країни. Дає підтримку і військову, дає підтримку і фінансову. Дає підтримку і визнання російської агресії: що Росія – це країна-терорист».

Славянка Петровська, міністерка оборони Північної Македонії:

«Ми продовжимо підтримувати Україну наскільки це можливо, у різних напрямах. Тому що ми розуміємо, наскільки ця підтримка необхідна вам зараз. Українські люди, українська влада та військові роблять все можливе, щоб захистити свою землю. Тому вся підтримка, а це військова допомога, гуманітарна допомога буде продовжуватися. Україна має право захищати себе».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300