Місто-герой Ірпінь відвідали одразу три міністри зі Словаччини (відео)

Одразу три словацькі міністри приїхали в Ірпінь: Міністр оборони, Міністр закордонних справ та Міністр економіки Словацької Республіки. Вони прибули, щоб на власні очі побачити наслідки російської агресії та обговорити першочергові потреби міста-героя.

Ярослав Надь, Міністр оборони Словаччини:
«Чи вистачає вам пального для генераторів? Яка загалом ситуація з блекаутом?»

Дмитро Негреша, керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради:
«У нас щодня в місті – навіть зараз – відключене світло. Дякую, звичайно, волонтерам, організаціям – однозначно дякую за надані генератори, але вони маленької потужності, і їх не вистачає на критичні інфраструктурні об’єкти».

Попри те, що Словаччина у 12 разів менша за Україну, від початку повномасштабного вторгнення вона приютила близько мільйона українців.

Растислав Качер, Міністр закордонних та європейських справ Словаччини:
«Усього ми прийняли близько одного мільйона біженців із України з 24 лютого. І близько 100 тисяч людей досі залишаються у Словаччині. Ми допомагатимемо всім і дбатимемо про українців, щоб вони відчували себе в безпеці до моменту, поки вони повернуться додому, в Україну».

А ще країна-сусідка продовжує надавати Україні збройну підтримку всупереч спробам Російської Федерації зірвати поставки винищувачів.

Ярослав Надь:
«Приміром, учора уряд Словаччини підтримав виділення додаткового, вже 11-го, пакету військової допомоги Україні. Там буде багато речей, які дійсно потрібні зараз українській армії – наприклад, зимовий одяг військовим, амуніція та зброя, яка знадобиться в обороні країни проти агресора».

Міністр економіки Словаччини Карел Гірман зазначив, що їхня країна має намір допомагати не просто Україні загалом, а й співпрацювати з окремими містами.

Карел Гірман, Міністр економіки Словаччини:
«Я вважаю, що ця співпраця повинна посилюватися конкретною допомогою на місцях, оскільки тут люди, місцева влада, яка захищала свої домівки, точно знає, що і як потрібно робити якнайшвидше».

Дмитро Негреша:
«Чому ми кажемо про те, що необхідно починати саме сьогодні й саме зараз із деокупованих територій? Тому що простіше відновлювати маленькі міста зараз, щоб після Перемоги вже розпочати процес відновлення великих міст і в цілому областей».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300