Місто-герой Ірпінь відвідав прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес (відео)

Напередодні річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну Ірпінь відвідав прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Його зустрічали міський голова Олександр Маркушин разом з очільником військової адміністрації Київщини Дмитром Назаренком.

Дмитро Назаренко, т.в.о. голови Київської обласної військової адміністрації:

«Ірпінь був частково в окупації. Завдяки збройним силам тримали ми  оборону. Це форпост був перед Києвом. Тому, що до Києва залишалося всього 5 кілометрів».

Оглянувши пошкоджені будинки на «Ірпінських Липках» іспанський прем’єр поцікавився, чи не складно було демонтувати ті, які вже не можна відновити і які вже знесені.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Ми погодили із мешканцями. У нас було фінансування військової адміністрації на ці роботи і за тиждень ми це зробили»

Дмитро Назаренко, т.в.о. голови Київської обласної військової адміністрації:

«На сьогоднішній день ми запланували зробити проєктно-кошторисну документацію для того, щоб у подальшому залучати і міжнародні організації, міжнародних партнерів, а також спільно мати певний ресурс обласного, державного, місцевих бюджетів».

Педро Санчес був приємно вражений такими оперативними господарськими діями у відновленні міста під час війни і зауважив, що це хороший знак.

Педро Санчес, прем’єр-міністр Іспанії:

«Я вас вітаю з таким гарним імпульсом на реконструкцію. Це кращий спосіб показати Путіну, що Україна не лише бореться, але й відновлюється».

Він також поцікавився, як розвивається співпраця між Ірпенем та містом побратимом – іспанською Гернікою і запропонував поріднитися й з іншими містами своєї країни. У свою чергу Олександр Маркушин подякував прем’єру за увагу до Ірпеня та за відчутну підтримку українців.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Наші українці, наші ірпінці, більше двох тисяч людей знаходяться в Іспанії. І дуже потужно іспанська діаспора нам допомагає. Допомагали генераторами, речами, гуманітарною допомогою. Так що дякуємо за Вашу позицію»

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300