МОЗ і «Facebook» запускають сервіс миттєвого інформування щодо коронавірусу

Photoeditorsdk Export 2020 03 16t095015.284

Міністерство охорони здоров’я України та соціальна мережа «Facebook» запускають сервіс миттєвого інформування про коронавірус в Україні. Українці отримуватимуть від «Facebook» сповіщення з актуальною інформацією від МОЗ про ситуацію навколо поширення коронавірусу. Про це повідомляється на сторінці міністерства в соцмережі.

«У рамках протидії поширенню вірусної інфекції COVID-19 в Україні та з огляду на зростаючу потребу користувачів у коректній та своєчасній інформації Міністерство охорони здоров’я України разом з «Facebook» запускають розширений доступ до місцевих сповіщень «Facebook».
Це дасть можливість швидко отримувати актуальну та достовірну інформацію щодо коронавірусу з офіційних джерел МОЗ України, таких як офіційний вебсайт міністерства moz.gov.ua та сайт із відповідями на основні питання про COVID-19 covid19.com.ua», – йдеться в повідомленні.

«Як це буде працювати? У стрічці новин автоматично буде з’являтися повідомлення від «Facebook» із посиланням на урядове джерело з достовірною інформацією. Трохи пізніше з’явиться search modules – сповіщення для тих, хто сам шукає інформацію про коронавірус. Також «Facebook» підтримуватиме офіційну сторінку Міністерства охорони здоров’я України. Мова сповіщення буде відповідною до налаштувань профілю користувача», – пояснили в МОЗ.

Раніше уряд створив спеціальний сайт covid19.com.ua, де можна отримати інформацію, пов’язану з новим коронавірусом та захворюванням, яке він викликає. Основні розділи сайту: «Яка ситуація в Україні?», «Як передається захворювання?», «Як відбувається діагностика?», «Інформація про тест-систему для дослідження на COVID-19», «Хто є групою ризику?», «Як себе захистити від вірусних інфекцій?», «Надійні джерела інформації».

Також веб-ресурс повідомляє номер телефону урядової гарячої лінії з питань, пов’язаних із коронавірусом: 0 800 505 201. Лінія поки що працює в тестовому режимі.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300