Можливості децентралізації посилять професійно-технічну освіту в Україні, — Гройсман

Гройсман

Про це повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, прем’єр-міністр України заявив:

«Запроваджені реформою децентралізації нові адміністративні та фінансові можливості дозволять посилити позиції професійно-технічної освіти в Україні, як ключової ланки підготовки кадрів для зростаючого промислового виробництва».

Володимир Гройсман нагадав, що Концепція реформи децентралізації, ухвалена 5 років тому, вже реалізована.

«А для чого ми її реалізували? Аби кожному з вас (міських голів) дати в руки інструменти, нові фінансові можливості й повноваження, аби ви були активними і відповідальними, — сказав Володимир Гройсман. – Свого часу ми всі погодилися передати галузь профтехосвіти на рівень відповідальності міст і областей. Ми передали гроші. І щоб я робив на місці керівників? Провів інвентаризацію закладів, серйозно вивчив ринок праці, склав ТОП-5 спеціальностей і відтак забезпечив реальний сектор економіки регіону. Зрозуміло, що все треба супроводжувати оновленням обладнання, навчанням, запровадженням нових технологій. А що ми бачили? Скорочення, оптимізацію, ліквідацію. Між тим ринок праці говорить: нам потрібні кваліфіковані кадри! І забезпечити цю потребу — наше завдання, на всіх рівнях влади».

Довідково 

Наразі в Україні працюють 745 державних закладів професійної і професійно-технічної освіти. Це близько 35,7 тис. викладачів та 252,3 тис. учнів. З різних причин рівень навчання в ПТУ та престижність професій і кваліфікацій довгий час не відповідали вимогам економіки. Разом з тим в Уряді вже схвалено стратегічну політику та план заходів виправлення ситуації і забезпечення потреб реального сектора у професійних кадрах.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300