«Муніципальна варта» провела урок безпеки в Ірпінській ЗОШ №17 (відео)

Бігти, ховатися, битися… Або що робити, якщо озброєна людина зайшла до школи. Непростий і суворий урок на цю тему провели для учнів Ірпінської ЗОШ №17 співробітники «Муніципальної варти» на чолі з Миколою Ковальчуком. 

Іван Пташник, директор Ірпінської школи №17:
«Після тих подій, які відбулися в сусідній державі, всі вчителі з тривогою поставилися до того явища, що будь-хто може зайти в школу, і ми не захищені. І така ідея виникла в класних керівників, оскільки вони найбільше контактують із дітьми».

Мунвартівці на практиці пояснювали учням поведінку в подібних ситуаціях. Діти, у свою чергу, спочатку ніяковіли, а потім захоплено долучалися до імітації озброєного нападу і можливих алгоритмів захисту.

Марія Зекунова, учениця 5-Є класу:
«Якщо така ситуація й буде, то вже знаєш, що робити, і будеш якось підготовлений».

Надія Василенко, учениця 5-Є класу:
«Якщо ми не будемо знати, то нас усіх розстріляють, а так у нас є можливість хоча б декільком вижити. Але краще, щоб усі вижили».

Алла Слободенко, класна керівниця 5-Є класу:
«Я читала про ці випадки озброєних нападів в інтернеті. Основною причиною (трагедії) було те, що діти не знають, що робити, не готові, паніка. Я слідкую за діяльністю «Муніципальної варти» – вони беруть участь у багатьох тренінгах, і я не сумнівалася, що вони нам допоможуть». 

За потреби «Муніципальна варта» й надалі готова співпрацювати з учбовими закладами Ірпеня.

Микола Ковальчук:
«Це, скажімо, не зовсім наша пряма специфіка, але ми готові, якщо буде на це запит. Головне, що хочеться працювати там, куди запрошують, де розумієш, що це не «для галочки», а людям реально потрібно».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300