Мунварта нагадує про заборону спалювання сміття, листя та сухостою

1587640565 Unnamed

З початком весни на Київщині почастішали пожежі в екосистемах. Інспектори Муніципальної варти нагадують мешканцям Ірпінської громади, що спалювати листя, сміття та сухостій — незаконно і небезпечно.

«Нагадуємо, що за випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність! Кожен з тих, хто палить сміття, листя та траву, сухостій і його відходи, повинен розуміти – це злочин, який карається законом. І порушника буде покарано. Кожен з нас має право на безпечне для життя і здоров’я навколишнє середовище!»,— зауважили в Муніципальній варті.

Варто зауважити, що в залежності від масштабів наслідків незаконного спалювання сміття, покарання за таке правопорушення — штраф від 3060 грн до 150 тисяч грн або обмеження волі до п’яти років.

Очевидців скоєння таких правопорушень просять робити фото або відеодокази і надсилати їх на цілодобову Гарячу лінію Муніципальної варти: 068799227, 0730700557, 0459760400 (Telegram/WhatsApp/Viber/Signal).

Нагадаємо, раніше у Київській області, зокрема й в Ірпінській громаді, розпочали свою роботу спеціальні моніторингові групи. Вони будуть виявляти порушників, які спалюють сміття, листя чи сухостій.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300