Михайлівку-Рубежівку підключать до каналізаційної системи Ірпеня (відео)

Надія Дроган, журналістка:

«Вітаю вас із Михайлівки-Рубежівки. Зараз ми знаходимося на стратегічному об’єкті села, і тут погано пахне, тому що це — каналізаційні очисні системи, і сільський голова каже, що вони такі старющі, що вже пора з ними щось робити».

Очисним спорудам, які працюють у Михайлівці-Рубежівці — вже понад 60 років. Їхня реконструкція потребує надто великого фінансування. А тому вирішили приєднати Михайлівку-Рубежівку до каналізаційної системи Ірпеня.

 Андрій Помазан, сільський голова Михайлівки-Рубежівки:
«Було вже неодноразове обговорення з містом Ірпенем, що ми будемо розробляти проєкт і вести в Ірпінь каналізаційну трубу, яка буде далі впадати в їхню КНС».

Щоб реалізувати цей проєкт, «Ірпіньводоканал» побудує в селі каналізаційно-насосну станцію. Тоді всі стоки з Михайлівки-Рубежівки разом із ірпінськими транспортуватимуть у Бортничі.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови: 
«Усі потужності в нашого міста є. Загальна кількість стоків по селищу — плюс-мінус 500 кубів. Якщо брати промисловість — це ще додасть 500 кубів. Ми плануємо побудувати каналізаційно-насосну станцію з запасом — приблизно на дві тисячі кубів, прокладемо два напірні колектори до Ірпеня — і питання повністю вирішується».

Розробити проєктну документацію планують уже в цьому році. У наступному приступлять до будівництва тут каналізаційно-насосної станції з колектором. А тим часом візьмуться за санітарну обробку очисних споруд, щоби прибрати неприємні запахи.

Андрій Помазан:
«Будемо запускати бактерії, які мінімізують запах, і надалі будемо рухатися до того, щоб його взагалі не було тут».

Олександр Маркушин:
«З наступних тижнів уже заходить сюди каналізаційна бригада — буде чистити КНС, буде чистити колодязі, промивати труби».

Артур Загодіренко, директор КП «Ірпіньводоканал»:
«На нашому підприємстві є всі необхідні потужності, вся техніка, спеціалісти, щоб зайнятися цією роботою».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300