На «дорозі життя» між Ірпенем і Києвом працюють бригади швидкої добровольчого мобільного шпиталю (фото, відео)

Photoeditorsdk Export

На «дорозі життя», як тепер стали називати Новоірпінську трасу, щодня працюють бригади швидкої допомоги Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Пирогова. Ризикуючи власними життями, медики-волонтери під постійними обстрілами транспортують поранених і важкохворих від відомого вже на весь світ зруйнованого моста в ірпінському мікрорайоні Романівка до медзакладів Києва.

«Волонтери Ірпеня, рятувальні служби підвозять людей до мосту. Поранених стабілізуємо, веземо в опорні пункти, роботи вистачає. Кожен, кого вивозимо – це окремий величезний світ, з посіченою плоттю ворожими осколками… Обстріли сильні, таке враження, що ворог огризається все запекліше», – розповідає медик-волонтерка Вікторія Крамаренко.

«Сьогодні мешканці вул. Лисенка та БКЗ, які нещодавно звільнені від орди, виходили невеличкими групками. Серед них багато стареньких, важкохворих. Наше чергування почалось о 6-й годині ранку, о такій ранній порі людей на мосту не було. О 7.30 почався масований артобстріл, це відчули прилеглі райони міста. З 8.00 тривала відносна тиша…», – написала Вікторія на своїй фейсбук-сторінці 31 березня.

За декілька тижнів війни інтернаціональний екіпаж Першого добровольчого мобільного шпиталю, в якому працює Вікторія Крамаренко, евакуював близько тисячі поранених.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300