На ірпінському стадіоні провели обслуговування футбольного поля

70776126 2540406149579225 192637989124308992 O

17 вересня на ірпінському стадіоні «Чемпіон» проводилися роботи з обслуговування футбольного поля. За допомогою спеціальної техніки його покриття засипали кварцовим піском і гумовою крихтою, розчісували й піднімали штучну траву. Про це ITV повідомила завідувачка стадіону (віднедавна – структурного підрозділу Ірпінської ДЮСШ) Анастасія Кравцова.

«Таке обслуговування поля необхідне для його нормальної й довготривалої експлуатації та підготовки до зими. Якщо цього не робити, то покриття з часом стане занедбаним, і використовувати його для тренувань і змагань буде неможливо. Тому потрібно здійснювати таку профілактику: підсипати кварцовим піском, щоб трава була стійкішою, крихтою – щоб не була надто тверда поверхня, і потім проводити розчісування та підняття трави», – розповіла Анастасія.

Вона зауважила, що для проведення таких робіт потрібно, щоб було сонячно й сухо, «і вчора для цього був дуже вдалий день».

За словами завідувачки стадіону, обслуговування поля потрібно проводити двічі на рік: восени, наприкінці сезону, і навесні – після снігу й морозів. «Раніше, як мені сказали, підсипали лише крихтою – і то трішки, не так, як зараз, а піском поле не підсипалося взагалі з моменту відкриття стадіону», – зазначила вона.

Нагадаємо, навесні ц. р. Ірпінська міська рада не продовжила контракт із тодішнім директором стадіону Анжелою Макеєвою. Серед численних претензій до неї був і незадовільний стан футбольного поля та трибун.

Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300