На Київщині стартував проєкт із відбудови громад «Велике відновлення» (відео)

Залучити інвестиції, спростити логістику, проконсультувати та допомогти постраждалому населенню – три основні кроки проєкту з відбудови громад Київщини «Хаб «Велике відновлення»». Наразі відбувся перший форум у рамках цього проєкту. До села Березівка на нього з’їхалися голови об’єднаних територіальних громад, очільники інвестиційних та благодійних фондів, бізнесмени, представники громадських організацій.

Анна Скляренко, представниця ГО «Офіс єдності України»:
«Потрібно об’єднати зусилля всіх можливих сфер і рухатися в напрямку відбудови і відновлення».

Олена Ткаченко, заступниця генерального директора консалтингової компанії «Sidcon»:
«Ми прийшли сюди за новими контактами, як, напевно, будь-яка компанія, яка хоче працювати сьогодні на ринку України, сплачувати податки і, звичайно, хоче брати участь у розвитку, у відбудові України».

Цього дня про відбудову зруйнованого окупантами говорили багато. Спілкувалися в рамках чотирьох дискусійних панелей. Одна з ключових – «Післявоєнна відбудова та відновлення громад». Спікерами виступили мери Ірпеня, Макарова, Бучі, Дмитрівки.

Міський голова Ірпеня Олександр Маркушин розповів про збитки, завдані агресором, підтримку світових лідерів та нагальні потреби міста.

Олександр Маркушин:
«Першочергово стоїть завдання зробити покрівлі в тих багатоповерхових будинках, куди можуть повернутися люди. Якщо не зробимо до зими, то на весну доведеться ремонтувати ще мінімум два поверхи, ми це чітко розуміємо. І нашим партнерам із Європи ми кажемо: «Допоможіть у цьому, і тоді наші мешканці, які проживають у Європі, зможуть повернутися додому»».

У рамках проєкту відбувся і ярмарок дотичних до будівництва компаній та їхніх товарів. Презентували меблі, вікна, печі, матеріали для утеплення, каналізаційні станції та багато іншого.

Катерина Квітко, керівниця комерційного відділу компанії «Bioprocessor»:
«Наші каналізаційні станції екологічно чисті, вони переробляють побутові каналізаційні стоки до стану технічної води».

Сергій Хмеленко, комерційний директор компанії «Сонячні вікна»:
«Ми виробляємо в Україні продукт, який має європейську якість. Сьогодні ми хочемо запропонувати тим громадянам, які постраждали, придбати цю продукцію тут, на ярмарку, за оптовими цінами для роздрібного покупця».

Окрім пропозицій зі знижками, цього дня зароджувалися пропозиції про співпрацю. Наприклад, компанія «Сaris», яка займається проєктуванням та виробництвом шумопоглинаючих дорожніх огорож та відбійників із ПВХ, уже розглядає можливість співпраці з Ірпенем.

Володимир Ставнюк, представник в Україні корейської компанії «Caris»:
«Ми зараз розглядаємо можливість безкоштовного встановлення, ми готові розглянути пілотні проєкти, щоб відбудова Ірпеня відбулася якомога швидше».

Андрій Літвинов, депутат Ірпінської міської ради, радник міського голови:
«Одна з компаній – «Signify» – яка тут сьогодні представлена, вже надала безкоштовно 300 світильників для відновлення вуличного освітлення в Ірпені. Також ми познайомилися сьогодні з компанією «SunPower», яка безкоштовно надає за грантовою програмою сонячні панелі».

Цей форум – лише старт проєкту «Великого відновлення». Організатори кажуть – планують проводити такі заходи регулярно.

Оксана Гагіна, представниця проєкту «Платформа розвитку громад»:
«Для нас це вже перемога, що ми виступили таким майданчиком, на якому зібрали представників різних сфер. І наш незламний народ не перемогти в будь-якому випадку: перемога вже наша, тому що ми українці, наступна перемога – за нашими ЗСУ!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300