На Київщині відновлено вже майже 10 тисяч об’єктів інфраструктури

Fj1s7bour7qixno1aqups4zxmtoryqf6f0abu7ck

У Київській області продовжують відновлювати пошкоджені внаслідок російської агресії будівлі. У регіоні вже відбудували близько 9 700 багатоповерхових та приватних житлових будинківбільш ніж 5 900 повністю та майже 3 800 частково.

Також у регіоні відбудовують і заклади соціальної інфраструктури. Зокрема, вже відновлено 180 закладів дошкільної та загальної середньої освіти, 95 закладів охорони здоров’я, 64 ЦНАПи та адміністративні будівлі.

«Відновлення пошкоджених війною об’єктів на Київщині розпочалося з перших днів деокупації області. За цей період найбільше робіт проведено у Макарівській, Іванківській, Великодимерській, Бучанській, Ірпінській та Гостомельській громадах. Варто зазначити, що саме ці громади й зазнали найбільших руйнувань через російську військову агресію. Спільно з владою на місцях, закордонними партнерами працюємо над відновленням 24/7 . Ця робота буде тривати, допоки всі мешканці не повернуться до своїх домівок», — зазначив заступник голови Київської військової адміністрації Микола Бойко.

Відбудовувати регіон допомагає весь світ — міжнародні партнери, меценати та благодійні фонди. Тож, щоб консолідувати усі зусилля Київська обласна військова адміністрація ще у березні минулого року створила Центр координації міжнародної допомоги і відновлення Київської області, який допомагає налаштовувати процес відбудови.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300