На Київщині впіймали шахраїв-гастролерів із Узбекистану

Photoeditorsdk Export 2021 05 11t185826.175

Правоохоронці затримали шахраїв, які виманювали в жителів Київщини гроші начебто для допомоги їхнім близьким, які «потрапили в біду». Про це повідомила пресслужба поліції області.

Наразі підтверджено чотири епізоди шахрайства. Зокрема, в кінці квітня 82-річній жінці зателефонував невідомий та запевнив, що її син за кордоном потрапив в аварію, був доставлений літаком в Україну  та потребує термінової операції. Потерпіла віддала шахраям понад 100 тисяч гривень. В іншої літньої жінки забрали півтори тисячі доларів і 12 тисяч гривень.

Отримані шахрайським способом кошти зловмисники перераховували на банківську картку координатора. Разом із тим вони викрадали з будинків літніх людей і цінне майно.

Поліцейські затримали безпосередніх виконавців злочинів – двох громадян Узбекистану, які саме прямували з викраденим майном із місця скоєння злочину до столиці. Обидва «гастролери» й раніше мали проблеми з законом. 

Відкрито провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає штраф від трьох до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі до п’яти років, або позбавлення волі до трьох років.

                                                                   
Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300