На Київщині виявили ще одного інфікованого коронавірусом. Усього в Україні — 16 випадків

B477510 Coronavirus1

Станом на 22.00 18 березня в Україні лабораторно підтверджено 16 випадків зараження новим коронавірусом, повідомив Центр громадського здоров’я України. Сьогодні було виявлено два нові випадки інфікування — у Київській і Донецькій областях.

«За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 16 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (2), Донецька (1) області та м. Київ (2), — сказано в повідомленні. — Отримано за сьогодні пацієнтів 51 та 103 контактні особи. За даними регіональних лабораторій, протестовані за сьогодні методом ПЛР 6 зразків, усі негативні. Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я дослідила більше 640 зразків».

Нагадаємо, вчора на Київщині було зафіксовано перший випадок інфікування коронавірусом — його виявили в 44-річного чоловіка, що повернувся з-за кордону. За повідомленнями ЗМІ, найімовірніше йдеться про народного депутата Сергія Шахова, який живе в Обухівському районі.

11 березня він повернувся зі Швейцарії. За даними мас-медіа, наступного дня нардеп був присутній на засіданні комітету з питань екологічної політики та на засіданні лідерів парламентських фракцій і груп, присвяченому протидії коронавірусу. Також 12 та 13 березня парламентар разом із іншими політиками брав участь у телепрограмах. Усім, хто безпосередньо контактував із Шаховим, рекомендована самоізоляція на 14 днів. 

Спеціалісти Міністерства охорони здоров’я провели санітарні заходи в тих приміщеннях Верховної Ради, де був присутній Сергій Шахов.

З вихідних депутат перебуває в самоізоляції вдома, йому надається амбулаторне лікування. За словами нардепа, почуває він себе добре.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300