На Київщині викрили канал збуту зброї та боєприпасів

Photoeditorsdk Export 2019 11 28t162250.686

Працівники Слідчого управління поліції Київської області під процесуальним керівництвом прокуратури та з оперативним супроводженням співробітників СБУ викрили на Київщині канал незаконного збуту зброї та боєприпасів. Про це повідомляють пресслужби обласної поліції і прокуратури.

За даними слідства, група осіб підозрюється у збуті смертоносного товару через Інтернет. Для конспірації зброю й боєприпаси пересилали частинами, користуючись послугами поштового оператора. 

Правоохоронці провели обшук у квартирі фігуранта цієї справи – 51-річного киянина, який брав участь у бойових діях на Сході України. Він уже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї у 2015 році. Тоді суд виніс йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком на два роки.

Цього разу у нього вдома знайшли цілий арсенал: два автомати Калашникова, чотири пістолети, мисливську рушницю, 10 гранат різних модифікацій, запали до гранат, близько 1,5 тис. набоїв різного калібру.  

Зловмисника затримали, триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення чоловікові про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.  

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300