Реклама

На Львівщині працює «Ірпінський дворик»

На Львівщині працює «Ірпінський дворик»

Мешканка Ірпеня Ольга Гдуля, яка була вимушена евакуюватись з міста під час активних бойових дій, відкрила на Львівщині кав’ярню-буфет «Ірпінський дворик». Історію переселенки з Ірпеня розповіли журналісти медіа «Шо там?».

«Я виходила з двома котами в одній переносці, з одним рюкзаком, в якому були робочий ноутбук і всі жорсткі диски з матеріалами», — розповідає про евакуацію Ольга.

Вона змогла виїхати з рідного Ірпеня через 9 днів після початку повномасштабного вторгнення. Спочатку намагалася виїхати потягом, але росіяни пошкодили колію. Тож, як і тисячі інших ірпінців, вона вибиралася з міста через зруйнований Романівський міст.

Спочатку Ольга Гдуля поїхала до Берліну, згодом повернулася в Україну до містечка Турка, що на Львівщині.

«Ірпінь — це місто, у якому немає поганої кави. Я рік жила без нормальної, притомної кави в Турці. Настільки воно мене задовбало, що я відкрила власну кав’ярню, де я можу пити нарешті нормальний флет-вайт», — зазначає Ольга.

У кав’ярні-буфеті «Ірпінський дворик» можна пригоститися домашніми стравами і випити смачну каву.

Щоб відкрити власну кав’ярну Ольга Гдуля виграла грант. У закладі працюють чотири людини — усі вони переселенці. Кожний, хто через війну був вимушений виїхати зі своєї рідної домівки, може купити в «Ірпінському дворику» страви зі знижкою у 30%.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!