На Міжнародному фестивалі «Folk Irpin» виступили артисти з трьох країн (фото)

71352448 2544128352540338 2344570643422380032 O

Більше сотні музикантів, співаків і танцюристів із трьох країн узяли участь у І Міжнародному фестивалі народної творчості «Folk Irpin», який відбувся в День Ірпеня в парку Незнайка.

На фестивальній сцені виступили Державний академічний Волинський народний хор (м. Луцьк), заслужений аматорський колектив Республіки Білорусь – ансамбль народної пісні та музики «Криниця» з м. Дубровно та молодіжний танцювальний колектив «Усинш» із м. Саласпілс (Латвія).

Колективи-учасники фестивалю отримали дипломи та пам’ятні сувеніри. За вагомий особистий внесок у розвиток українсько-латвійських культурних зв’язків, популяризацію української культури в Латвії та багаторічну співпрацю з мистецькими колективами Ірпеня голова латвійської делегації Гунтіс Орловскіс був нагороджений медаллю «За служіння мистецтву». Відзнаки вручила заступник Ірпінського міського голови Марія Попруга.

Після завершення фестивального дійства урочисто розрізали 120-кілограмовий український обрядовий коровай, виготовлений пекарями Полтавщини, та роздарували його учасникам фестивалю і глядачам.  

Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300