Реклама

На сесії міськради Ґданська Олександр Маркушин оголосив про заснування Асоціації громад України та Польщі (фото, відео)

На сесії міськради Ґданська Олександр Маркушин оголосив про заснування Асоціації громад України та Польщі (фото, відео)

Мер Ірпеня Олександр Маркушин виступив на відкритті сесії міськради польського міста Ґданськ і повідомив про ініціативу щодо заснування Асоціації громад України та Польщі. Про це повідомляється на його сторінці у фейсбуці.

«Сьогодні, відкриваючи сесію Ґданської міської ради, спільно із управлінською командою міста Ґданськ ініціював створення Асоціації громад України та Польщі. Розпочнемо з тісної співпраці між Ірпінською громадою та Метрополією міст Ґданськ, Ґдиня та Сопот. Наша мета – щоб кожне польське місто, містечко чи село мало свого надійного побратима в Україні. Щоб разом ми продовжували робити те, що роблять наші країни зараз – підтримували одне одного, допомагали одне одному, спільно боролися зі злом і спільно раділи нашим перемогам», – зазначив Маркушин.

За його словами, «нам разом і надалі стояти на своєму: Польщі – відстоювати своє місце під сонцем Європи, а Україні – стати такою ж невід’ємною і рівноправною частиною Європи, як Польща».

Також Маркушин опублікував відео, на якому ґданські депутати після його виступу стоячи аплодують захисникам і мешканцям міста-героя Ірпеня.  

«Ці оплески сьогодні звучали на сесії міськради польського міста Ґданськ для кожного воїна, який захищав Ірпінь, Приірпіння і зараз захищає Україну, для кожного волонтера, який допомагав евакуювати мирних жителів і допомагає людям зараз, для кожного працівника комунальних служб, який, ризикуючи своїм життям, тихо робив і продовжує робити свою роботу, для наших рятувальників, поліцейських, для медиків, вчителів і для всіх мешканців Ірпінської громади і міста-Героя Ірпеня, які витримали атаку ворога і сьогодні спільно, незважаючи ні на що, відновлюють своє рідне місто. Європа – з нами!» – написав міський голова.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!