На центральній площі Ірпеня вшанували пам’ять Тараса Шевченка

Photoeditorsdk Export (84)

Сьогодні опівдні біля пам’ятника Тарасові Шевченку на центральній площі Ірпеня на Київщині відбулися урочистості з нагоди Шевченківських днів. Ірпінці вшанували пам’ять великого Кобзаря під час урочистого зібрання та взяли участь у традиційній мистецькій акції «Шевченко єднає покоління».

«Усією свою творчістю Тарас Шевченко доводив, що Україна має бути самостійною, не залежати ні від Росії, ні від будь-якої іншої країни», – сказав у своєму виступі перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин та закликав присутніх пом’янути хвилиною мовчання всіх, хто боровся за незалежність України.

«Учора, коли ми клали квіти до нашого пам’ятника молодому Шевченку, тут стояла жінка з дитиною і розповідала, хто такий був Тарас Григорович, які твори він писав. Спогади і пам’ять залежать від нас, ми повинні нашим нащадкам розповідати про Кобзаря і його творчість. Нашим дітям треба прочитати його твори, бо багато з того, що він писав, можна застосувати сьогодні, поєднати з сьогоденням. Він відстоював незалежну Україну – і зараз ми теж виборюємо нашу незалежність», – сказав перший заступник мера.

Олександр Маркушин і заступниця міського голови Юлія Устич, а також інші учасники зібрання поклали квіти до пам’ятника Шевченку.  

В акції «Шевченко єднає покоління» взяли участь люди різного віку: від школярів до пенсіонерів. З віршами й літературно-мистецькими композиціями виступили учні загальноосвітніх шкіл, студенти Ірпінського державного коледжу економіки та права, артисти студії театру та кіно «Ромео і Джульєтта» й театральної студії «Карнавал +», учасники Літературної студії «Дебют», яка діє при Центральній міській бібліотеці.

Нагадаємо, пресслужба Ірпінської міської ради опублікувала програму заходів, які проходять в Ірпені та Приірпінні сьогодні й відбуватимуться протягом тижня в рамках Шевченківських днів, присвячених 206-й річниці від дня народження та 159-й річниці від дня смерті Кобзаря.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300