Реклама

Над майбутнім 1 вересня у Бучі нависла загроза

Бучанці з острахом думають про майбутній навчальний рік . У місті швидкими темпами будуються великі житлові комплекси. За останні чотири роки населення збільшилося майже вдвічі, а кількість дітей у школах виросла втричі. Діти у школах навчаються у дві , а у деяких — навіть у три зміни.

Мешканка Бучі:

«Катострафічно не вистачає шкіл та дитсадків на таку кількість жителів міста. Це не є секретом, це є першою проблемою нашого міста».

Директори шкіл теж визнають  — дефіцит шкільних приміщень – найболючіша проблема міста.

Любов Морозенко, директор школи №3:

«Звичайно, найголовніша проблема – це приміщення, бо вчителі в нас є, деяких з них дуже шкода, бо вони працюють і на другій зміні».

Найскладніша ситуація у бучанський школі №4 –тут школярі навчаються аж у три зміни. Під навчання дітей відвели коридори,  комірки, учительську і навіть кабінет директора.

Алла Літкевич, директор школи №4:

«Звичайно, нас багато, але на сьогоднішній день ми знайшли місце для всіх»

Попри таку ситуацію за останні роки в Бучі не відкрито жодної нової школи. Будівництво нового корпусу для початкової ланки школи  № 3  заморожене, у школі кажуть – через брак коштів. Варто зазначити , що на  території третьої школи діє інклюзивно-ресурсний центр, якому теж потрібне окреме приміщення.

Порошинська Наталія Василівна, директор інклюзивно – ресурсного центру м. Бучі:

«Діток з особливими потребами стає все більше, потрібні приміщення, потрібні фахівці для того щоби їх забезпечити. Крім того, відбувається об’єднання територіальних громад й тому кількість таких дітей збільшується».

Любов Морозенко, директор школи №3:

«Взагалі, було би добре, щоби цей центр діяв десь автономно, тому що, якщо все крило віддадуть під цей центр, в мене всі учні школи не зможуть тут розміститися».

Також Бучанська влада ніяк не добудує  нове приміщення   гімназії, яка працює в будівлі школи №4. Будівництво триває вже чотири роки. Коли добудують школу, не знає навіть Анатолій Федорук.

Але навіть , якщо гімназію добудують , то проблема  перевантаження четвертої школи не вирішиться. Ми звернулися за коментарями до відділу освіти Бучанської міської ради. Говорити на камеру начальник відділу Олег Цимбал відмовився. Але уривок розмови вдалося записати на диктофон.

Олег Цимбал, начальник  відділу освіти Бучанської міської ради:

«Це — саме основне питання, тому що в нас є загроза не запустити перше вересня».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама