Народні депутати знайомилися із соцзахистом в Ірпені (відео)

У рамках робочого візиту Ірпінь відвідали народні депутати України, члени Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Анатолій Остапенко й Сергій Гривко. Приїхали дізнатися про рівень соціального захисту населення в регіоні.

Анатолій Остапенко, народний депутат України:
«Приїхали подивитися, як у місті Ірпінь усе це робиться: як надаються статуси учасникам бойових дій, як надаються пільги внутрішньо переміщеним особам, дітям-інвалідам – повний спектр усього, чим опікується соціальний комітет».

Під час зустрічі з керівництвом міста говорили про захист прав учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб, підтримку соціально незахищених верств населення, роботу з людьми з особливими потребами. Зокрема, обговорили доступність міської інфраструктури для людей з інвалідністю.

Андрій Літвинов, в. о. Ірпінського міського голови:
«Зараз, коли беруть дозволи з архітектури на добудову, головний архітектор обов’язково з ДАБІ дивиться, щоби був пандус, правильний нахил і т. д. Але, чесно кажучи, є над чим працювати, і ми це чудово розуміємо».

Почули народні обранці й проблеми соцзахисту, які найчастіше виникають на місцях. Обіцяли спряти їхньому вирішенню.

Петро Зброжек, начальник управління праці та соціального захисту населення Ірпінської міськради:
«Є багато недоліків у програмному забезпеченні. Наші працівники працюють і в позаурочний час, і по суботах, і по неділях, тому що програми недосконалі. От просто зараз ми знову скачуємо оновлену програму, а вже завтра треба буде здати розрахунок за лютий, щоб пільговики все отримали. Тобто є недопрацювання в системі, і ця система розробляється інформаційно-обчислювальним центром Міністерства соціальної політики. Поки це не буде відшліфовано, будуть труднощі у нас і затримки в пільговиків і субсидантів».

Під час візиту в Ірпінь Анатолій Остапенко та Сергій Гривко відвідали також клуб для дітей з особливими потребами «Дивосвіт» та Ірпінський інклюзивно-ресурсний центр. Зізнаються: те, що побачили, і те, про що дізналися у сфері соціального захисту регіону, викликає повагу. Тепер думають, як досвід Ірпеня передати іншим містам України.

Анатолій Остапенко:
«Я бачу, що тут люди підходять до проблем і потреб інших людей на високому рівні, віддають цій роботі себе практично повністю. Будемо їздити, дивитися в різних регіонах, які є напрацювання, бо як ми знаємо, в місті Ірпінь це побудовано на гарному рівні, а в інших районах і містах це на дуже низькому рівні. І той досвід, який тут є, ми повинні довести до інших, сказати: там люди працюють – будь ласка, працюйте. І взагалі, піднімати соціальне забезпечення на інший рівень».

Андрій Літвинов:
«Це дуже правильно, що така ініціатива є від народних депутатів, бо вони справді почули проблеми, які є на місцях, і, відповідно, будуть реагувати й допомагати шукати рішення цих проблем. Це допоможе нам покращити життя не тільки в місті, але й у всій Україні».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

Сьогодні, 12:20

Детальніше
В Ірпені створили робочу групу з експертної оцінки мистецьких ініціатив 

Сьогодні, 12:00

Детальніше
Муніципальна варта Ірпеня розпочала проводити серію тренінгів із тактичної медицини для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:47

Детальніше
В Ірпені спецпризначенці та волонтери організували благодійний ярмарок (відео)

23 Apr 20:02

Детальніше
Ірпінська громада попрощалася з Валерієм Остапчуком (позивний «Туркмен»)

23 Apr 20:00

Детальніше
Мікроавтобус "Mercedes", дрони, генератор: бійці 117-ї бригади отримали допомогу від ірпінських благодійників

23 Apr 16:51

Детальніше
Припинено повноваження ірпінської депутатки Валентини Кравченко — партія "Нові Обличчя"

23 Apr 15:11

Детальніше
В Ірпінському відділі поліції запровадили систему Custody Records (відео)

23 Apr 14:29

Детальніше
Всі новини
300x300