Наступного року в Ірпені збудують лабораторію для контролю за стоками підприємств

Unnamed

Наступного року КП «Ірпіньводоканал» за підтримки міста збудує лабораторію, яка контролюватиме стан каналізаційних стоків підприємств. Про це на сьогоднішньому засіданні міськвиконкому розповів мер Ірпеня Олександр Маркушин. Він також повідомив, що водоканал буритиме нові свердловини для забезпечення міста водою.

«Що це (будівництво лабораторії) дасть комунальному підприємству і загалом нашій громаді? У нас є підприємства, в яких є перевищення показників шкідливих речовин у стоках. Буде проходити перевірка, і якщо вони недоочищують ці стоки і скидають їх більш забрудненими, ніж можна, то вони будуть платити за підвищеним тарифом. Це практика всеукраїнська і взагалі всеєвропейська. Для цього треба мати свою сертифіковану лабораторію. Кадри в нас є, територія є (це буде на вул. Полтавській), треба збудувати ще одну лабораторію. І я впевнений, що в першій половині 2022 року ми її збудуємо і відкриємо», – сказав міський голова.

Крім того, він зазначив, що одне з першочергових завдань «Ірпіньводоканалу» на наступний рік – буріння нових свердловин. «Ті свердловини, які вже працюють по 10–15 років і мають дуже малий дебіт води, ми будемо закривати і пробурювати поряд нові свердловини. Бо стара дає 10 кубів на годину, а нова буде давати 30–35 кубів при такому ж використанні електроенергії», – наголосив Маркушин.

Як повідомив начальник «Ірпіньводоканалу» Артур Загодіренко, інвестиційна програма підприємства на наступний рік передбачає також будівництво свердловини в Гостомелі, встановлення нового обладнання та реконструкцію каналізаційно-насосної станції №8, встановлення лічильників на свердловинах і підвищувальних насосних станціях, загальнобудинкових приладів обліку тощо.

Нагадаємо, на початку 2018 року в Ірпені на вул. Полтавській збудували лабораторію, яка контролює якість води.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300