Наступного тижня Ірпінь прийматиме український діаспорний Мундіаль

555 1 2

Протягом наступного тижня в Ірпені, а також у Вишгороді та Вишгородському районі відбуватиметься VІІI Чемпіонат світу з футболу серед команд української діаспори. Про це йдеться в дописі на офіційній фейсбук-сторінці в. о. Ірпінського міського голови Анастасії Попсуй.

«Уже наступного тижня Ірпінь вдруге опиниться в центрі уваги українців усього світу, – підкреслила вона. – У змаганнях братимуть участь 6 команд, у складі яких будуть грати українці з Греції, Данії, Ізраїлю, Канади, Республіки Молдова, США, Польщі, Угорщини, Франції, Швеції».

Анастасія Попсуй зауважила, що «цього року, на відміну від попереднього, коли Ірпінь був єдиним господарем цього чемпіонату, змагання відбуватимуться ще й у Вишгороді; у нашому місті ігри турніру пройдуть на стадіоні «Чемпіон».

«Керівництво та координацію проведення міжнародних змагань здійснюватимуть: Міжнародна організація українських громад «Четверта хвиля» (Торонто, Канада), Міністерство культури, молоді та спорту України, Ірпінська міська рада, Вишгородська міська рада, Українська асоціація футболу, Київська обласна державна адміністрація, управління спорту Київської облдержадміністрації, Київська обласна федерація футболу та Університет державної фіскальної служби України. Захід відбуватиметься за сприяння Світового Конгресу Українців», – розповіла в. о. міського голови.

Урочисте відкриття чемпіонату відбудеться 10 вересня о 9.30 на ірпінському стадіоні «Чемпіон». Об 11.00 розпочнеться перша гра – на поле вийдуть команди з Канади та Ізраїлю.

Півфінальні поєдинки, фінальний матч, гра за третє місце та нагородження переможців будуть проведені в Ірпені 13 і 14 вересня. Загалом на «Чемпіоні» відбудуться 9 матчів чемпіонату і товариська зустріч збірної української діаспори з командою учасників АТО (14 вересня, 11.00).

У програмі змагань, окрім футболу, запланована також діаспорна Спартакіада – вона розпочнеться в Ірпені 13 вересня о 10.00.

Нагадаємо, VІІ Чемпіонат світу з футболу серед команд української діаспори відбувся в Ірпені в серпні минулого року. Фінальний матч пройшов у День Незалежності України. Золоті медалі здобули українці Австрії, «срібло» – команда з м. Вроцлава (Польща), третє місце вибороли діаспоряни з Молдови.    

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300