Новий безпечний саркофаг у Чорнобилі невдовзі введуть в експлуатацію, — Мінекології

мінекології

Представники Кабінету міністрів України напередодні чергових роковин Чорнобильської трагедії здійснили робочу поїздку до зони відчуження, щоб оглянули  основні  інфраструктурні об’єкти, на яких тривають будівельні роботи.

Про це повідомляє офіційний портал Міністерства екології та природних ресурсів України.

Зокрема, члени урядової делегації мали можливість ознайомитися з ходом робіт по підготовці Сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП — 2) до проведення планових  “гарячих” випробувань.  Сховище призначене для прийому, підготовки до зберігання і безпосередньо зберігання протягом 100 років відпрацьованих тепловиділяючих збірок, які накопичено на Чорнобильській АЕС, а  його будівництво фінансується із Рахунку ядерної безпеки.

Також під час візиту було оглянуто хід робіт із введення в експлуатація нового безпечного конфайнмента  — нового чорнобильського саркофагу «Укриття», спорудженого у вигляді арки над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС. Його найближчим часом заплановано ввести в експлуатацію.   Фінансування проекту відбувається  із спеціально створеного Чорнобильського фонду «Укриття» (ЧФУ), а розпорядником коштів ЧФУ є Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Фото — офіційний сайт Міністерства екології та природних ресурсів України.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300