Об’єднання з Крюківщиною збільшить фінанси нового ОТГ, — міський голова Вишневого

Vyshneve Kriuk Foto

Ілля Діков, міський голова міста Вишневе, прокоментував переваги, яке отримають Вишневе та селище Крюківщина при створенні об’єднаної територіальної громади (ОТГ) з селищем Крюківщина.

 «Мешканці об’єднаних громад Вишневого та Крюківщини отримають набагато більше можливостей щодо розпорядження власними коштами та надходженнями. Розміри яких суттєво зростуть, а відповідно ми отримаємо більше можливостей для соціально-економічного розвитку та благоустрою наших населених пунктів, зможемо спільними зусиллями вирішувати проблемні питання», — зазначає мер Вишневого.

Також він наголосив, що громада отримає значно більший обсяг фінансових ресурсів через механізм переходу бюджету на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом та весь перелік видаткових повноважень, які визначено статтями 89, 91 Бюджетного кодексу України. Бюджет об’єднаної територіальної громади буде розроблятися з урахуванням особливостей підготовки місцевих бюджетів, визначених у ч. 4 статті 67 Бюджетного кодексу України.

Раніше ITV повідомляло, що міський голова Вишневого Ілля Діков та сільський голова Крюківщини Андрій Кріпак підписали Меморандум про добровільне обєднання територіальних громад

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300