Обласні рятувальники навчали ірпінських комунальників, як діяти в надзвичайній ситуації (відео)

На території «Ірпіньводоканалу» звучить сигнал тривоги. Для працівників підприємства він означає, що необхідно вийти зі своїх робочих кабінетів і переміститися у спеціальне сховище. На щастя, тривога несправжня. Так обласні деесенесники проводять об’єктові тренування – як діяти у випадку надзвичайних ситуацій.

Ольга Гринишина, заступниця начальника відділу інженерно-технічних заходів та оповіщення ГУ ДСНС України у Київській області:
«Оповіщення йде протягом 5–10 хвилин. Воно буде повторюватися. Це не означає, що треба кидати все й кудись тікати. Буде подаватися сигнал і буде коротко вказано людям, що трапилося й до чого їм готуватися».

Рятувальники кажуть – за необхідності у сховищі можна пробути до двох і більше днів. А значить, усіх слід забезпечити водою, медикаментами, їжею тощо. Для цього на підприємстві мають бути люди, котрі відповідають за кожен напрямок забезпечення.

Микола Розанов, інженер із охорони праці КП «Ірпіньводоканал»:
«Є в нас створена наказом по підприємству ланка з обслуговування укриття – тобто призначені відповідальні люди, які в разі потреби роблять усе необхідне, щоб укриття працювало».

Це захисне приміщення на «Ірпіньводоканалі» передбачили, коли будували саме підприємство. Тут є освітлення, вентиляційна система, туалети і навіть душова кабіна. Зробили також і запасний вихід. У разі потреби в цьому сховищі може розміститися до сотні людей.

Артур Загодіренко, начальник КП «Ірпіньводоканал»:
«Споруда постійно обслуговується нашим підприємством. Наші фахівці постійно контролюють системи притоку повітря, контролюють, щоб справно працювала вентиляційна система. Споруда в хорошому стані, її можна використати в будь-який час».

«Ірпіньводоканал» – не єдине підприємство, де рятувальники проводять такі заходи. Деесенесники кажуть – подібні тренування є систематичними, і вони проходять на різних об’єктах.

Ольга Гринишина:
«Чому ми це проводимо? Тому що дуже багато на сьогоднішній день приходить звернень від громадян, від адвокатів, різних структур щодо дій у разі надзвичайних ситуацій».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300