Окупанти вбили керівника гуртка судномоделювання Ірпінського центру позашкільної освіти Олександра Кривенка

Photoeditorsdk Export (3)

Російські окупанти розстріляли в Бучі відомого педагога, винахідника, керівника гуртка судномоделювання Ірпінського центру позашкільної освіти Олександра Кривенка. Про це повідомило на своїй сторінці у фейсбуці управління освіти і науки Ірпінської міськради.

«З березня з Олександром Івановичем був втрачений зв’язок. Він весь час залишався на окупованій території в м. Буча. Ми не втрачали надію на те, що з дня на день почуємо його голос і дізнаємося, що з ним усе добре. Але, на жаль…. Тіло Олександра Івановича знайшли родичі недалеко від місця, де останній раз його бачили сусіди. Зі слів доньки Наталії, він загинув від пострілів рашистів. Два вогнепальних смертельних поранення позбавили життя добру, щиру, чудову людину, професіонала своєї справи – саме таким ми запам’ятаємо нашого Олександра Івановича», – розповіли в управлінні.

Олександр Кривенко майже пів століття працював у закладах позашкільної освіти. Розпочав свою діяльність у 1973 р. на посаді керівника авіамодельного гуртка. У 1980 р. був призначений на посаду директора міської станції юних техніків (Ірпінський еколого-технічний центр творчості школярів та молоді). З 2013 р. очолював технічний відділ ЕТЦ. Після реорганізації закладу з 2020 р. працював керівником гуртка судномоделювання в Ірпінському центрі позашкільної освіти.

«9 лютого цього року Олександр Іванович відзначив свій 75-річний ювілей. Попереду було багато планів. Ми бажали йому здоров’я і довгих років життя… Олександр Іванович все своє життя займався вихованням та навчанням учнівської молоді, технічною творчістю та науковими дослідженнями. Нагороджений Державними преміями «Кращий молодий раціоналізатор України», «Кращий винахідник України», медаллю «Ветеран праці», Почесною грамотою МОН України, подяками та грамотами Департаменту освіти і науки КОДА, Ірпінської міської ради та управління освіти і науки, мав педагогічне звання «Керівник гуртка – методист», – зазначили в управлінні. – Ірпінська міська рада, управління освіти і науки висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Олександра Івановича».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300