Олег Білорус спростовує фейк про примусовий перехід учнів до нового ліцею

Начальник управління освіти і науки Ірпінської міської ради Олег Білорус спростовує фейк про «розгін» 10-11 класів ЗОШ №17, який розповсюдила у соцмережі місцева активістка Михайлина Скорик.

Олег Білорус, начальник управління освіти і науки Ірпінської міської ради :

Хотів би звернутися до батьків та вчителів даного навчального закладу, керівництва школи про інформацію, яка поширюється зараз в окремих ЗМІ — вона є неправдивою та абсолютно не відповідає дійсності. Так, завдяки зусиллям Ірпінської міської ради, з 1 вересня в місті запрацює ще один комунальний навчальний заклад загальносередньої освіти – Ірпінський академічний ліцей за підтримки Національного університету біоресурсів та природокористування. Це спільний проект, який дасть можливість реалізувати принципи нової української школи і отримувати учням допрофільну освіту. Профільне навчання буде організоване за п’ятьма напрямками: біолого-хімічний, фізико-математичний, інформаційний, гуманітарний та економічний. Навчання в даному закладі буде виключно на добровільній основі, підкреслюю – виключно за бажанням дітей та їхніх батьків. Тому чутки, які зараз поширюються на рівні батьків або окремих педагогічних працівників, про те, що будуть закриватися класи в сімнадцятій школі, про те, що діти будуть переводитися до іншого навчального закладу – це є абсолютно не так і абсолютно не відповідає дійсності.

Навпаки, створення даного навчального закладу дасть можливість розвантажити наші заклади освіти в питанні навчання другої зміни. Даний заклад знаходиться поруч із 17-ою школою, і навпаки ця школа є у більш вигідному становищі, ніж інші навчальні заклади міста. Завдяки реалізації цього проекту, 17-та школа може позбавитися навчання у другу зміну, а це вигідно для всіх – для батьків, вчителів, для організації самого освітнього процесу.

Лише більше тижня триває реєстрація бажаючих навчатися в цьому закладі, але на сьогоднішній день, вже більше ста бажаючих дітей зареєструвалися на сторінці ліцею у фейсбук.

Тому я звертаюся до всіх батьків — вивчить детально інформацію про новий навчальний заклад, який може допомогти вашій дитині отримати якісну освіту, і не вірьте чуткам, пліткам. Краще зверніться до директора навчального закладу або до управління освіти для отримання достовірної, повноцінної інформації про організацію навчального процесу саме в цьому закладі.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300