Олександр Маркушин – про візит в Ірпінь лідерів Франції, Німеччини, Італії та Румунії (відео)

Міський голова Олександр Маркушин звернувся до лідерів Франції, Німеччини, Італії та Румунії, які відвідали сьогодні Ірпінь, із проханням надати допомогу у відбудові міста. Про це він повідомив у коментарі ITV.   

«Сьогодні до нашого міста приїхали дуже поважні гості. Ми їм показали, що тут відбувалося, показали короткий фільм про місто Ірпінь – яке воно було до війни, яким воно стало, що ці виродки-росіяни зробили з нашим містом. І я впевнений, що за цей час, поки ми розповідали, вони відчули серцем усю цю біду. Звичайно, ми попросили про допомогу, бо Ірпінь треба відбудовувати. На сьогоднішній день місто само не впорається. Нам дуже потужно допомагає і область, і вертикаль Президента, але цих коштів усе одно буде недостатньо – ми розуміємо, що кошти зараз витрачаються на війну, і перемога – це найголовніше», – сказав мер.

«Сподіваємося, що лідери цих країн, повернувшись додому, дадуть невідкладні доручення щодо допомоги у відновленні нашого Ірпеня», – написав він також на своїй сторінці у фейсбуці.

«Ми дякуємо Франції, Німеччині, Італії та Румунії за те, що у цей складний для нас час дали безпечний притулок тисячам українських жінок та дітей. Але водночас чекаємо чіткої та справедливої позиції цих країн щодо підступного нападу росії на Україну й швидкої допомоги в боротьбі з агресором, який загрожує і відкрито погрожує всій Європі», – додав Олександр Маркушин.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300